De zevende editie van de Guidon Titan in tielt staat voor de deur
Volledig scherm
De zevende editie van de Guidon Titan in tielt staat voor de deur © WMe

Zevende Guidon Titan staat voor de deur: “Ook enkele leden van De Melkerie fietsen dit keer mee”

TieltOp zondag 9 oktober wordt Tielt terug ondergedompeld in de wielersfeer van weleer met de zevende editie van de retrokoers Guidon Titan. Het concept blijft nagenoeg ongewijzigd. Koersfietsen met versnellingen op de buis, geen klikpedalen en ongeschoren benen blijven de maatstaf. Leuk extraatje is dat zowel Nico Eeckhout als Pieter Vanspeybrouck meefietsen. Special guest is oud-renner Fons De Wolf.

  1. Deinze wil alle gewestwegen overnemen: “Logica zelve dat één bestuur bevoegd is, zo kunnen we ook sneller fietspaden aanleggen”
    PREMIUM
    Deinze

    Deinze wil alle gewestwe­gen overnemen: “Logica zelve dat één bestuur bevoegd is, zo kunnen we ook sneller fietspaden aanleggen”

    De stad Deinze wil zoveel mogelijk gewestwegen op haar grondgebied overnemen van het Vlaams Gewest. Eerder nam het stadsbestuur al de Oude Brugsepoort (N466) en de Oude Heirbaan-Westaarde (N440) over en nu staat opnieuw een groot deel van de N466 op het verlanglijstje. Ook op de grens met Sint-Martens-Latem en in het centrum van Deinze zijn er overnameplannen. Mobiliteitsschepen Bart Van Thuye pleit voor een hervorming waarbij het beheer van de wegen volledig wordt overgedragen aan de steden en gemeenten.