Verkeerscontrole Winter BOB-campagne pz Regio Tielt
Volledig scherm
Verkeerscontrole Winter BOB-campagne pz Regio Tielt © Politiezone Regio Tielt

Zeven bestuurders blazen positief tijdens grootschalige verkeersactie

De politie van de zones Regio Tielt en Het Houtsche hebben zaterdagavond samen met de federale politie een grootschalige verkeersactie gehouden voor de winter BOB-campagne. Ze controleerden van 15 uur tot 23 uur op verschillende locaties. Zeven bestuurders waren onder invloed van alcohol. 

0 reacties

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Kindertherapeute Leen ziet wachtlijst enorm groeien sinds tweede lockdown: “Ouders zitten op hun tandvlees en dat voelt hun kroost”
  PREMIUM
  Tielt

  Kinderthe­ra­peu­te Leen ziet wachtlijst enorm groeien sinds tweede lockdown: “Ouders zitten op hun tandvlees en dat voelt hun kroost”

  Speltherapeute Leen Maveau (41), die met haar praktijk Het Labyrint sinds 2016 kinderen psychologische ondersteuning biedt, zag de vraag naar begeleiding enorm toenemen in coronajaar 2020. “Dat is ook logisch, want we hebben geen uitlaatklep meer. De rek is eruit, ook bij kinderen", vertelt ze. Leen opent op 10 april een nieuwe praktijk in de Hondstraat in Tielt.
 1. Makeover voor groen- en speelzone Sperrenwijk
  Meulebeke

  Makeover voor groen- en speelzone Sperren­wijk

  De groen- en speelzone op het einde van de Spichtenstraat, in de Sperrenwijk, zit in het nieuw. Dit op vraag van de buurt, die de zone intensief gebruikt om er te ravotten met de kinderen en kleinkinderen. “De opwaardering werd uitgevoerd door de eigen gemeentelijke diensten”, weet schepen van Openbaar Groen Danny Bossuyt (CD&V). “Het zand onder de speeltoestellen werd vervangen door boomschors om hygiënische redenen, maar ook omdat het zand steeds op het wandelpad waaide. Daarnaast werd een nieuwe zandbak aangelegd die afgesloten kan worden met een dekzeil. De mensen van de groendienst bouwden zelf een insectenhotel dat een plekje kreeg in de groenzone en er werden ook twee voetbalgoals geïnstalleerd op het grasveld. Tot slot werden er twee hoogstammige toekomstbomen aangeplant. Het gaat om soorten met mooie herfstkleuren of die mooi bloeien die ook bij- en vlinderminnend zijn.”
 2. Gemeente maakt werkt van coronaproof Buitenspeeldag
  Meulebeke

  Gemeente maakt werkt van corona­proof Buiten­speel­dag

  De Meulebeekse jeugddienst garandeert dat de kinderen ondanks de coronapandemie op 21 april toch Buitenspeeldag zullen kunnen vieren. Ze werken een schattenjacht uit voor kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar. Thema is het verhaal van kapitein Borre. Zijn schip loopt vast op het strand van Ter Borcht, waarna hij via verschillende opdrachten op zoek gaat naar de verborgen schat. Deze opdrachten en het verhaal worden gebundeld in een brochure zodat kinderen ze van thuis uit kunnen uitvoeren. Op de Buitenspeeldag zelf deelt de jeugddienst alle opdrachten ook telkens via sociale media zodat iedereen die wil interactief mee kan doen. Na voltooiing van elke opdracht sturen de kinderen/ouders een foto of antwoord door, waarna ze een deel van een schatkaart ontvangen. Op het eind van de dag hebben ze een volledige schatkaart verzameld en kunnen de eersten een schat komen opgraven op domein Ter Borcht. De spelbrochures zullen beschikbaar zijn op de website van de gemeente. Dit als downloadbare PDF, in de week die aan Buitenspeeldag vooraf gaat.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len