De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

“Zelfs een invalide man kreeg klappen”: twintiger krijgt 18 maanden cel voor zinloos geweld

Tielt/ZwevegemEen 25-jarige man uit Tielt heeft een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden gekregen voor vier feiten van zinloos geweld in Tielt. Volgens het parket sloeg T.S. onder andere een invalide man in elkaar. Ook zijn vader P.S. (51) stond terecht, maar werd vrijgesproken.

 1. Haalbaarheidsstudie gepland naar voltooiing Zuiderring
  Tielt

  Haalbaar­heids­stu­die gepland naar voltooiing Zuiderring

  Behalve het zwembad kwam donderdag ook het langverwachte mobiliteitsplan aan bod op de gemeenteraad. Het plan moet nog voorgesteld worden, maar Groen stapte vorige week al uit de meerderheid uit omdat het nog te veel ruimte open zou laten voor doorgaand zwaar verkeer. Volgens mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V) zijn er nochtans wel maatregelen gepland om de vrachtwagens te beperken, terwijl er ook op vlak van de voltooiing van de ring wat lijkt te bewegen.
 2. Bijntje (54) sluit na 7 jaar café De Hallepoort: “Corona- en energiecrisis hebben er zwaar ingehakt”
  PREMIUM
  Deinze

  Bijntje (54) sluit na 7 jaar café De Hallepoort: “Corona- en energiecri­sis hebben er zwaar ingehakt”

  Dirk Bijn, beter gekend als Bijntje, trekt de stekker uit café De Hallepoort en biljartzaal ‘t Krijtje. Hiermee verliest de Markt van Deinze opnieuw een vaste waarde. Ook ’t Pleintje, zijn café in Oostrozebeke, gaat dicht. “Horeca is mijn leven, maar door een samenloop van omstandigheden zie ik het even niet meer zitten om een café open te houden. Maar ik keer misschien terug met een nieuwe zaak in Deinze”, zegt Dirk.