Het beruchte nonneninternaat van Aarsele bestaat niet meer, maar in de herinneringen van Walter Vanlerberghe en vele andere oud-leerlingen, is het nog springlevend.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beruchte nonneninternaat van Aarsele bestaat niet meer, maar in de herinneringen van Walter Vanlerberghe en vele andere oud-leerlingen, is het nog springlevend. © Vanacker/Vergeten Gesticht 2

“Waterboarding is uitgevonden in het gesticht in Aarsele”: Walter (80) bundelt traumatische ervaringen van oud-leerlingen van ‘vergeten’ Sint-Antonius

Aarsele/Ingelmunster“Lijfstraffen waren dagelijkse kost. Nooit mochten we met onze handen in onze broekzakken zitten. Eten, slapen en urineren gebeurde op commando. Jongens die iets mispeuterden, vlogen in de kolenkelder. Of erger.” Het leven in het Sint-Antoniusgesticht was keihard. Van het beruchte nonneninternaat staat geen steen meer overeind, maar dankzij auteur Walter Vanlerberghe, die er zelf school liep, zal het gesticht niet gauw vergeten worden.

  1. Ondernemende studentes lanceren herbruikbare broodzak: “Klassieke zakken kunnen niet gerecycleerd worden door het synthetische laagje. Dus zochten we een duurzaam alternatief”
    Tielt/Eeklo

    Ondernemen­de studentes lanceren herbruikba­re broodzak: “Klassieke zakken kunnen niet gerecy­cleerd worden door het syntheti­sche laagje. Dus zochten we een duurzaam alterna­tief”

    Wist je dat er elk jaar in België meer dan een miljard niet-recycleerbare broodzakken in de vuilnisbak belanden? Vier ondernemende studentes willen daar verandering in brengen en lanceren een herbruikbare broodzak. De zak is gemaakt van reststoffen uit de kledingindustrie en bestreken met een laagje bijenwas. “Je kunt er makkelijk anderhalf jaar mee weg”, zegt Lucia Haepers uit Schuiferskapelle (20). “Bovendien bewaart je brood ook langer.”