Bart Coene en dochter Laura Coene staan al sinds 5.30 in de rij. We zien hen samen met Mathieu Verhenne, de chauffeur achter hen. "We kennen elkaar ondertussen toch al vier uur", lacht Laura.
Volledig scherm
Bart Coene en dochter Laura Coene staan al sinds 5.30 in de rij. We zien hen samen met Mathieu Verhenne, de chauffeur achter hen. "We kennen elkaar ondertussen toch al vier uur", lacht Laura. © Sam Vanacker

Wachttijden tot 4 uur aan de Tieltse autokeuring: “Met het oude systeem zonder afspraken had je dit soort toestanden toch niet?”

TieltTijdens de coronaperiode was het enkel mogelijk om op afspraak naar de autokeuring te gaan. Sinds 1 augustus is dat systeem deels afgevoerd, en kan je op bepaalde dagen zonder afspraak langsgaan. Dat zorgt voor een stormloop. “Ik dacht dat wat vroeger opstaan wel zou helpen”, zegt Bart Coene uit Oedelem, die al sinds 5.30 stond aan te schuiven. In heel de provincie West-Vlaanderen was er een enorme drukte aan de keuringsstations.

 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Deinze wil alle gewestwegen overnemen: “Logica zelve dat één bestuur bevoegd is, zo kunnen we ook sneller fietspaden aanleggen”
  PREMIUM
  Deinze

  Deinze wil alle gewestwe­gen overnemen: “Logica zelve dat één bestuur bevoegd is, zo kunnen we ook sneller fietspaden aanleggen”

  De stad Deinze wil zoveel mogelijk gewestwegen op haar grondgebied overnemen van het Vlaams Gewest. Eerder nam het stadsbestuur al de Oude Brugsepoort (N466) en de Oude Heirbaan-Westaarde (N440) over en nu staat opnieuw een groot deel van de N466 op het verlanglijstje. Ook op de grens met Sint-Martens-Latem en in het centrum van Deinze zijn er overnameplannen. Mobiliteitsschepen Bart Van Thuye pleit voor een hervorming waarbij het beheer van de wegen volledig wordt overgedragen aan de steden en gemeenten.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.