Vrouw en Maatschappij vraagt dit jaar aandacht voor de gevolgen van huiselijk geweld op kinderen
Volledig scherm
Vrouw en Maatschappij vraagt dit jaar aandacht voor de gevolgen van huiselijk geweld op kinderen © RV/V&M

Vrouw & Maatschappij vraagt aandacht voor gevolgen van intrafamiliaal geweld met pluchen knuffelhond

TieltVrouw & Maatschappij, die jaarlijks aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen met hun wittelintjesactie, focust dit jaar op het effect van huiselijk geweld op kinderen. In Tielt werd vrijdag symbolisch een knuffelhond overhandigd aan het Sociaal Huis, het CAW, de politie en kinderopvang Tanneke. Met de hond wil de vereniging hulplijn 1712 in de kijker zetten.

 1. Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”
  PREMIUM
  Tielt/Wingene

  Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”

  Priester Norbert Bethune (77), die in 1992 het celibaat vaarwel zei, geschorst werd door toenmalig bisschop Roger Vangheluwe en sindsdien op eigen houtje als priester bleef werken, is samen met zijn vrouw op de koffie geweest bij bisschop Lode Aerts. Aanleiding was de vijftigste verjaardag van het priesterschap van Bethune. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, zeker aangezien Bethune vroeger lijnrecht tegenover het bisdom stond.
 2. Van shoppen in Roeselare en Heule tot het eerste echte kerstgevoel in Ieper: onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Van shoppen in Roeselare en Heule tot het eerste echte kerstge­voel in Ieper: onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen

  Het lifesylemagazine dat je wekelijks bij deze krant vindt, strijkt zaterdag neer in Roeselare. Met het concept Nina & The City zorgt Nina net voor de grote eindejaarsdrukte voor een leuke shoppingdag vol leuke acties en extra’s. Zo kun je poseren voor je eigen Nina-cover in de photobooth die wordt opgesteld in de nieuwe televisiekeuken op De Munt 36. Verschillende winkels doen zaterdag mee en geven hun klanten extraatjes, zoals kortingen, een praline, persoonlijke stylingadvies of een modeshow. Wie zaterdag wil shoppen, moet dus in Roeselare zijn.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
  Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

  Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

  Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.
 3. Binnenspeeltuin Kids Adventure moet dicht, maar moest dat op HLN lezen: “Alle begrip, maar niet voor de manier waarop”
  PREMIUM
  Deinze

  Binnen­speel­tuin Kids Adventure moet dicht, maar moest dat op HLN lezen: “Alle begrip, maar niet voor de manier waarop”

  Alles stond klaar voor een leuke speelnamiddag, met mondmaskers voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar binnenspeeltuin Kids Adventure in Deinze vernam zaterdagvoormiddag dat de zaak alsnog gesloten moest blijven. “Wij hebben dat zelf op HLN moeten lezen, want niemand wist blijkbaar van iets. Zoiets kan toch niet?”, klinkt het daar. Momenteel is het onzekerheid troef.