Een foto uit 2016 met de leden van de toen gloednieuwe politieke partij 'Iedereen Tielt'. Claude Taelman staat vooraan, uiterst links.
Volledig scherm
Een foto uit 2016 met de leden van de toen gloednieuwe politieke partij 'Iedereen Tielt'. Claude Taelman staat vooraan, uiterst links. © Foto Sam Vanacker

Voorzitter Iedereen Tielt zwaargewond na motorongeval nabij Knesselare

TieltClaude Taelman (52), zelfstandig ondernemer en voorzitter van de politieke partij Iedereen Tielt, is zwaargewond na een motorongeval. Hij ligt op de afdeling intensieve zorgen, maar verkeert niet in levensgevaar.

 1. Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep
  Tielt

  Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep

  Stad Tielt en Stadlandschap West-Vlaamse hart organiseren op dinsdag 4 oktober een gratis infoavond rond klimaatbomen. Een expert schetst er de vele voordelen van bomen in je tuin: schaduw en verkoeling, waterregeling, biodiversiteit, kleurenpracht, vruchten… Maar een boom poot je niet zomaar neer in om het even welke tuin. Afhankelijk van de schaalgrootte, bodem en andere factoren, kies je best een passende soort. Tijdens de sessie passeren 15 inheemse boomsoorten de revue. Verder krijg je die avond een pak tips in verband met de aanplant en het beheer van bomen. Op het einde van de sessie kunnen de aanwezigen bovendien een gratis klimaatboom uit de lijst van de 15 besproken bomen bestellen. Er is één boom per Tielts adres voorzien. De gratis infosessie start om 19.30 uur in het stadhuis. Inschrijven doe je via www.west-vlaanderen.be/klimaatbomen_tielt.
 1. Sportdienst zoekt sportkampioenen
  Pittem

  Sport­dienst zoekt sportkampi­oe­nen

  Het Pittemse gemeentebestuur organiseert op vrijdagavond 30 september, samen met AOP Sport, de kampioenenviering in zaal De Fontein. Daarom is de sportdienst volop op zoek naar Pittemse en Egemse sporters of verenigingen die in de periode van juli 2019 tot en met juni 2022 een sportieve prestatie neerzetten. Zowel recreatieve sporters als competitiesporters komen in aanmerking. Ben jij of ken jij iemand die in aanmerking komt? Dien dan jouw kandidatuur in bij de sportdienst.
 2. Trektelpost op Pittemberg
  Pittem

  Trektel­post op Pittemberg

  Benieuwd hoeveel overtrekkende vogels er onze contreien passeren richting warmere oorden? Dan moet je op zaterdag 1 oktober in Pittem zijn. Natuurpunt De Torenvalk en Stadlandschap West-Vlaamse hart zetten die dag een trektelpost neer op Pittemberg. Dat is een plaats die vogelkijkers uitkiezen om de overtrekkende vogels te observeren en te tellen met verrekijker en fototoestellen. Iedereen is tussen 9 en 16 uur welkom om trekvogels te tellen. De mensen van Natuurpunt leren je graag de knepen van het vak. De trektelpost vind je op het hoogste punt van Pittemberg, in de Bergstraat.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 4. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.