Vijf lokale weermannen bundelen de krachten. Het gaat om Rens Daeninckx, Ward Bruggeman, Niels Spaenjers, Ruben Peelman en Jonas De Bodt.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf lokale weermannen bundelen de krachten. Het gaat om Rens Daeninckx, Ward Bruggeman, Niels Spaenjers, Ruben Peelman en Jonas De Bodt. © RV

Vijf lokale weermannen bundelen de krachten om per provincie sneeuw- en weerfoto’s te verzamelen: “Het moeten trouwens niet steeds foto’s van spectaculaire weerfenomenen zijn”

Tielt/Dadizele/Affligem/Zoersel/LiedekerkeMooie sneeuwfoto’s die je wil delen met de wereld? Dan bieden vijf jonge (amateur)weermannen daar een nieuw platform voor. Jonas De Bodt uit Liedekerke (27), Ruben Peelman (24) uit Affligem, Ward Bruggeman (27) uit Dadizele, Rens Daeninckx (24) uit Tielt en Niels Spaenjers uit Zoersel (24), die elk in hun eigen regio al langer het weer in kaart brengen, bundelen voortaan de krachten om zoveel mogelijk weerfoto’s online te verzamelen en te delen. Samen bereiken ze met hun weerpraatjes 43.500 mensen via sociale media.

 1. Stad lanceert nieuwe oproep voor concessiehouder Poelberg en gaat toch zelf voor nieuwe keuken zorgen: “Te groot struikelblok voor potentiële kandidaten”
  PREMIUM
  Tielt

  Stad lanceert nieuwe oproep voor concessie­hou­der Poelberg en gaat toch zelf voor nieuwe keuken zorgen: “Te groot struikel­blok voor potentiële kandidaten”

  Het stadsbestuur gaat zelf de kosten voor een nieuwe keuken en toog op de Poelberg betalen in de hoop een nieuwe concessiehouder te vinden. Opmerkelijk, want de vorige uitbater liet vorige zomer de keuken uitbreken omdat noch de stad, noch de toenmalige potentiële overnemer die wou betalen. “Er is veel interesse, maar de kosten voor een nieuwe professionele keuken blijken een te groot struikelblok”, zegt schepen Hedwig Verdoodt (CD&V). “Dus gaan we met de stad een geste doen.”
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen