Een archiefbeeld van bij de start van Bokaal.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van bij de start van Bokaal. © Joke Couvreur

Verpakkingsarme winkel Bokaal investeert in aangenamere winkelbeleving

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Wingenaars scoren bij Vlaamse Houtproef
  Wingene

  Wingenaars scoren bij Vlaamse Houtproef

  Wingenaars Michiel Vanhulle en Remi Impe eindigden beiden in de top vijf van de West-Vlaamse laureaten van de Vlaamse Houtproef. Die proef wordt jaarlijks georganiseerd door de Confederatie Bouw voor leerlingen uit het secundair onderwijs die de richting hout of schrijnwerkerij volgen. Techniek en vakkennis staan centraal. Bijna 900 leerlingen namen deel, waarvan net geen 250 in West-Vlaanderen. De leerlingen werden uitgedaagd om een werkstuk te maken in massief hout. Vrijdagavond werden de provinciale laureaten gehuldigd in Kortrijk. Michiel Vanhulle eindigde tweede en dingt begin juni nog mee naar de prijs van de Vlaamse laureaat. Remi eindigde op zijn beurt op de vijfde plaats.
 3. VIDEO. Bezorgde landbouwers geven Demir mierenlokdoosje tijdens bezoek aan Tielt
  Tielt

  VIDEO. Bezorgde landbou­wers geven Demir mierenlok­doos­je tijdens bezoek aan Tielt

  Minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) was vrijdagavond te gast in Tielt voor een gespreksavond van de lokale N-VA. Landbouwers uit de regio die zich al langer zorgen maken over de gevolgen van het stikstofakkoord confronteerden de minister op de parking van de Europahal. Het kwam tot een stevige, maar beschaafde discussie. De landbouwers hadden ook een piepklein extraatje mee voor de minister.