Vijf keer de Kortrijkstraat, vijf keer nieuw of bijna nieuw
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf keer de Kortrijkstraat, vijf keer nieuw of bijna nieuw © Sam Vanacker

Vernieuwing hangt in de lucht in de Kortrijkstraat: vijf adressen heropenen, zijn aan het verbouwen of gaan verhuizen

Er beweegt iets in de Kortrijkstraat. Na een periode met relatief hoge leegstand lijkt de Tieltse winkelstraat een tweede adem gevonden te hebben. Vorige week openden eetcafé QV en kinderspeciaalzaak Mimi Baby de deuren en vrijdag is het de beurt aan interieurzaak De Kamenier en viswinkel Wouter’s Kwaliteitsvis. Ook De Smaak van Kaas koestert verhuisplannen. De gemene deler? Allemaal zijn het ondernemers met een visie.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Risicopatiënt Bert (43) schrijft open brief aan niet-gevaccineerden: “Verplichte vaccinatie is de enige weg uit dit moeras”
  Izegem

  Risicopa­tiënt Bert (43) schrijft open brief aan niet-gevacci­neer­den: “Verplichte vaccinatie is de enige weg uit dit moeras”

  Bert Begein (43), een in Izegem en omstreken bekend gezicht, is sinds hij 34 jaar geleden bij een verkeersongeval betrokken raakte volledig verlamd en moet met beademing door het leven gaan. Omdat het met de coronacijfers opnieuw de verkeerde kant uitgaat, kroop hij in zijn pen en hekelt hij in een open brief mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren. Hij pleit meteen ook voor een verplichte vaccinatie.
 2. Carnavalsstoet en prinsenverkiezing in Zwevezele opnieuw geschrapt: “Met carnaval draait alles om mensen samen brengen”
  Zwevezele

  Carnavals­stoet en prinsenver­kie­zing in Zwevezele opnieuw geschrapt: “Met carnaval draait alles om mensen samen brengen”

  De Orde van de Bolhoed, die instaat voor het grootste carnavalsfeest in de Mandelstreek, heeft besloten zowel de prinsenverkiezing als de carnavalsstoet in Zwevezele te schrappen. Al betekent dat niet dat er op 27 februari 2022 niets te beleven zal vallen in het dorp. “Eind januari gaan we evalueren en indien nodig kunnen we snel schakelen”, zegt Geert Styl van de Orde. “We hopen dit keer toch ten minste iets van feest te kunnen bieden.”