Deze bankschroef is helemaal ingesmeerd met smout
Volledig scherm
Deze bankschroef is helemaal ingesmeerd met smout © Geerke Sticker

Vergeet verf en doek: kunstenares zoekt spullen om in te pakken met vet voor expo in Gildhof

TieltWie al eens opkijkt bij wat kunstenaars doen met verf, zal verrast worden door de nieuwe expo in Cultuurcentrum Het Gildhof. Kunstenares Geerke Sticker werkt namelijk niet met klassieke materialen, maar gebruikt smout, bieten, melk, honing en zelfs mest om kunst te maken. Leuk detail is dat de kunstenares nog op zoek is naar spulletjes om te gebruiken in de expo.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Van Vlaanderens mooiste tot ‘Het Sterkste Meetje’: vijf tips voor een geslaagd weekend in Deinze en het Meetjesland
  PREMIUM

  Van Vlaande­rens mooiste tot ‘Het Sterkste Meetje’: vijf tips voor een geslaagd weekend in Deinze en het Meetjes­land

  Om de paasvakantie goed in te zetten, hoef je het niet ver te zoeken. In het Meetjesland en Deinze valt in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 april heel wat te beleven. Zo passeert de Ronde van Vlaanderen door Aalter en Zulte, waar in alle dorpen een feestje wordt gebouwd. In Eeklo kan je dan weer genieten van het spektakel Het Sterkste Meetje. Lees hieronder meer over onze vijf weekendtips.
  Deinze
 3. Regi draait vroeger plaatjes op Sint-Poppoplein

  Regi draait vroeger plaatjes op Sint-Poppoplein

  De JEZ!-boot komt deze namiddag naar het Sint-Poppoplein in Deinze, maar er zijn enkele wijzigingen in het programma. Regi stond gepland om 19.30 uur, maar hij zal al om 18 uur plaatjes komen draaien. Flemming wordt vervangen door Maksim.Stojanac om 20 uur en Michael Amani sluit het feest af om 21 uur. Om 16 uur wordt gestart met lokaal dj-talent. De site is toegankelijk vanaf 15 uur. De hele feestweek is trouwens live te volgen via de kanalen van Qmusic en de app van HLN.
  Deinze
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.