Bar-à-sol
Volledig scherm
PREMIUM
Bar-à-sol © Bar-à-sol

Van Bar-A-Sol tot Bar Valhalla: in deze 7 leuke zomerbars in de Mandelstreek geniet je van een verfrissend drankje

MandelstreekDe hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Nergens beter om heerlijk achterover te leunen dan in een gezellige zomerbar. Wij bundelen voor jou 7 leuke zomerbars in de Mandelstreek.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. HUIZENJACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilgestaan dan wat je op tv te zien krijgt”
  PREMIUM
  Alveringem/Lo-Reninge/Veurne

  HUIZEN­JACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilge­staan dan wat je op tv te zien krijgt”

  Is het de moeite waard om een woning te kopen in het ‘Loveringem’ van politie-inspecteur Chantal, die elke zondagavond op Eén op de buis komt? We trokken naar het kleinere Lo-Reninge en Alveringem, naar grotere buurstad Veurne, en laten immo-experts er hun licht op schijnen. “Die oudere huizen in ‘Chantal’? Er zijn nochtans veel nieuwe woonwijken waar het aangenaam én betaalbaar wonen is.”
 1. Alle straatlichten uit ’s nachts en zwembadwater slimmer verwarmen: Wingene lanceert negentienpuntenplan om energie te besparen
  Wingene

  Alle straatlich­ten uit ’s nachts en zwembadwa­ter slimmer verwarmen: Wingene lanceert negentien­pun­ten­plan om energie te besparen

  De energiecrisis neemt een grote hap uit het budget van iedereen en dat beseft ook het gemeentebestuur van Wingene. Het lanceert een plan om deze winter energie te besparen. “We moeten als gemeente het voorbeeld geven”, zegt schepen van Duurzaamheid Brecht Warnez (CD&V). “Budget dat naar energie gaat, kan niet gebruikt worden voor andere zaken”
 2. Soigneur Chris ‘Foxie’ De Vos stond op de eerste rij toen Remco Evenepoel wereldkampioen werd: “Amper twee uur geslapen, want we hadden iets te vieren”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  Soigneur Chris ‘Foxie’ De Vos stond op de eerste rij toen Remco Evenepoel wereldkam­pi­oen werd: “Amper twee uur geslapen, want we hadden iets te vieren”

  Luttele seconden nadat Remco Evenepoel in Wollongong als wereldkampioen over de finishlijn reed kreeg hij al een hartelijke knuffel van Chris ‘Foxie’ De Vos. De Oostrozebeekse verzorger van Belgian Cycling volgt hem en zijn teamgenoten al enkele jaren en genoot samen met hem van zijn glorieuze overwinning en van “twee fantastische wielerweken” Down Under.
 3. Trektelpost op Pittemberg
  Pittem

  Trektel­post op Pittemberg

  Benieuwd hoeveel overtrekkende vogels er onze contreien passeren richting warmere oorden? Dan moet je op zaterdag 1 oktober in Pittem zijn. Natuurpunt De Torenvalk en Stadlandschap West-Vlaamse hart zetten die dag een trektelpost neer op Pittemberg. Dat is een plaats die vogelkijkers uitkiezen om de overtrekkende vogels te observeren en te tellen met verrekijker en fototoestellen. Iedereen is tussen 9 en 16 uur welkom om trekvogels te tellen. De mensen van Natuurpunt leren je graag de knepen van het vak. De trektelpost vind je op het hoogste punt van Pittemberg, in de Bergstraat.