Wijlen Roland Wieme in het atelier in Zulte
Volledig scherm
Wijlen Roland Wieme in het atelier in Zulte © RV

Tweede Regionale Molendag wordt opgedragen aan wijlen Roland Wieme

Tielt/Ruiselede/Ardooie/Wakken/KanegemOp zondag 11 juli vindt de tweede editie van de Regionale Molendag plaats. Zes molens gooien die dag tussen 10 en 18 uur hun deuren open voor het grote publiek, terwijl er op verschillende plaatsen ook extra animatie voorzien wordt. De Molendag wordt opgedragen aan wijlen Roland Wieme.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Afscheid van een van de laatste molenbouwers van het land: Roland Wieme (79) overleden aan coronavirus
  PREMIUM
  Petegem/Zulte/Ruiselede

  Afscheid van een van de laatste molenbou­wers van het land: Roland Wieme (79) overleden aan coronavi­rus

  De Vlaamse molenwereld is een monument van vlees en bloed kwijt. Als een van de laatste ambachtelijke molenbouwers van ons land ontfermde Roland Wieme (79) zich over tientallen oude windmolens in Oost- en West-Vlaanderen. De stichter van Molenbouw Wieme verloor donderdag de strijd tegen het coronavirus in het AZ Sint-Vincentius in Deinze. Hij was veertien jaar toen hij thuis in de tuin zijn eerste molen bouwde. 65 jaar later is zijn vakmanschap overal in Vlaanderen te bewonderen.