Jasminka Poppe
Volledig scherm
Jasminka Poppe © RV/Pieter Clicteur

Tieltse Jasminka Poppe is nieuwe voorzitter van Vrouw & Maatschappij West-Vlaanderen

TieltJasminka Poppe (27) werd woensdagavond aangeduid als de nieuwe ad interim voorzitter van Vrouw & Maatschappij West-Vlaanderen. Ze volgt de Harelbeekse Lynn Callewaert op, die eind juni verkozen werd tot nationaal voorzitter van de vrouwenbeweging van CD&V. 

 1. Vicky ruilt plantjes in eerste stekjesbieb van de streek: “Andere liefhebbers een plezier doen met je overschotjes”
  Ingelmunster

  Vicky ruilt plantjes in eerste stekjes­bieb van de streek: “Andere liefheb­bers een plezier doen met je overschot­jes”

  Boekenruilkastjes in het straatbeeld raken stilaan ingeburgerd, maar een ‘stekjesbieb’ is nog vrij nieuw in onze contreien. In dat concept kan je een eigen stekje van een kamer- of vetplant ruilen tegen dat van iemand die ze ook aanbiedt. Vicky Bourgoy (45) uit de Lammekensknokstraat heeft zo’n ruilkast voor haar huis staan en wil iedereen met groene vingers motiveren om mee te ruilen.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?