De handelaars van het Tieltse kernwinkelgebied lanceerden op 11 maart nog een grote socialemediacampagne met de hashtag #shoppingtielt.
Volledig scherm
De handelaars van het Tieltse kernwinkelgebied lanceerden op 11 maart nog een grote socialemediacampagne met de hashtag #shoppingtielt. © Sam Vanacker

Tieltse handelaars gooien de deuren open voor Shopping Weekend

Er zijn geen Tieltse Feesten en ook geen braderie, maar dat weerhoudt de handelaars van Shopping Tielt er niet van om van vrijdag tot en met zondag de deuren open te zetten. Alle handelaars blijven tijdens het shoppingweekend extra lang open.

 1. De coronacijfers in Tielt van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Tielt van zaterdag 17 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Tielt, op één dag 13 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 86. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tielt op 417 te liggen. Omdat Tielt meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. N-VA Kortrijk-Roeselare-Tielt duidt nieuw bestuur aan
  Roeselare

  N-VA Kort­rijk-Roeselare-Tielt duidt nieuw bestuur aan

  De N-VA-leden van het arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt kozen een nieuw bestuur voor de komende drie jaar. Het huidige bestuur werd met ruime meerderheid herverkozen. Johan De Poorter uit Meulebeke werd herverkozen als arrondissementeel voorzitter. Hij zal de komende jaren, net zoals de voorbije jaren, worden geflankeerd door Hein Depoorter uit Izegem als ondervoorzitter en Jorgen Deman uit Zwevegem als arrondissementeel secretaris. De leden verkozen ook acht partijraadsleden, die zullen zetelen in de nationale Partijraad van N-VA. Het gaat om Charlotte Bonte uit Wevelgem, Rolf Caers uit Ingelmunster, Roeselarenaar Chris Deneir, Izegemnaar Hein Depoorter , Vicky De Rijcke uit Dentergem, Martin D’Haene uit Lendelede, Stijn ‘Adhemar’ Vandamme uit Oostrozebeke en Wingenaar Pieter-Jan Verhoye.