Marleen Vande Cavey kreeg op 19 februari als eerste een prikje in het vaccinatiecentrum in Tielt. Ondertussen zit het vaccinatiecentrum aan meer dan 30.000 prikken
Volledig scherm
Marleen Vande Cavey kreeg op 19 februari als eerste een prikje in het vaccinatiecentrum in Tielt. Ondertussen zit het vaccinatiecentrum aan meer dan 30.000 prikken © WMe

Tielts vaccinatiecentrum gaat 20 procent sneller prikken: “Capaciteit optrekken tot 12.000 prikken per week”

Tielt/Wingene/Oostrozebeke/Dentergem/Pittem/Meulebeke/RuiseledeHet Tieltse vaccinatiecentrum draait op volle toeren. Tijdens het Pinksterweekend werd de 30.000ste prik er gezet en in alle betrokken gemeenten ligt de vaccinatiegraad ondertussen boven de 50 procent. Vanaf volgende week worden elke week 8.000 vaccins verwacht en wordt het vaccinatietempo gevoelig verhoogd.

  1. Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) woonden maandenlang in bij Hugo (67): “Ik was amper een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”
    PREMIUM

    Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) woonden maanden­lang in bij Hugo (67): “Ik was amper een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”

    “Nee, Anna hoefde niet in het huishouden te helpen. Al ben ik wel blij dat ze af en toe hielp met de strijk.” Hugo Schaeck (67), een gepensioneerde tandarts uit Hansbeke, wierp zich het afgelopen jaar op als echte pater familias voor Anna (30) en dochtertje Milana (4). Hij bood de Oekraïense oorlogsvluchtelingen een thuis aan, in zijn eigen woning. Geniet van een hartverwarmend dubbelinterview.
    Deinze