Jelle Belaen,Lara Bogaert en Bruno Taillieu lanceren samen 'Palet'.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelle Belaen,Lara Bogaert en Bruno Taillieu lanceren samen 'Palet'. © RV

Tieltenaars lanceren padelgin: “Padel is in Spanje ontstaan, dus kozen we ook voor een zuiderse smaak, met toetsen van citrus”

TieltDat padel aan een forse opmars bezig is, wist je al, maar dankzij drie ondernemende Tieltenaars heeft de populaire sport nu ook een bijhorend drankje. ‘Palet’ is het geesteskind van Jelle Belaen, Lara Bogaert en Bruno Taillieu. De ‘Vibora Gin’ is nu al te krijgen bij TC Aquila in Wingene, TC Bosterhout in Meulebeke en Padel on the Beach in Westende. “Padel is zoveel meer dan sport alleen. Ook samen na een wedstrijdje iets drinken hoort erbij.” Ondertussen dromen de initiatiefnemers al van meer.

 1. Ruiseledenaren kiezen al fietsend hun favoriete tuinen
  Ruiselede

  Ruiselede­na­ren kiezen al fietsend hun favoriete tuinen

  Ruiselede Bebloemd, de Bebloemingsactie van Tuinhier, wordt dit jaar uitgebreid met een publieksprijs. Tuinhier stelde hiervoor een fietsroute samen met langsheen het parcours een aantal tuinen die hoog scoorden in de quotering van de Bebloemingsactie tijdens de voorbije jaren. Deze verdienstelijke tuinen zullen van 1 juli en 31 augustus van op afstand te bezichtigen zijn door wie de fietsroute volgt. Wie wil kan daarbij punten toekennen. De route is op papier af te halen op het gemeentehuis, of te downloaden via www.ruiselede.be/publieksprijs-bebloeming-2021. Wie een inbreng wil doen bij het bepalen van de publieksprijs kan zijn of haar top drie van favoriete tuinen (inclusief adres) bezorgen aan het gemeentebestuur via vrijetijd@ruiselede.be of het e-loket op www.ruiselede.be. Dit ten laatste op 31 augustus.
 2. HELPENDE HANDEN. Ruiseledenaar Peter bakt gratis frietjes voor duizend slachtoffers van wateroverlast: “Velen konden voor het eerst in een week eens iets warms eten”
  Ruiselede / Tielt / Heule

  HELPENDE HANDEN. Ruiselede­naar Peter bakt gratis frietjes voor duizend slachtof­fers van waterover­last: “Velen konden voor het eerst in een week eens iets warms eten”

  Peter Mauws (43) van frituur Tivoli in Ruiselede heeft zijn hart laten spreken en deelde donderdagavond met twee vrienden gratis frietjes en frikandellen uit aan de inwoners van Pepinster en Verviers. Bijna tien dagen na de zware overlast ziet het gebied er nog steeds uit als een oorlogszone. “Veel inwoners hebben in een week tijd nauwelijks de kans gehad om iets warms te eten. Hun dankbaarheid was enorm. Dit vergeet ik nooit”, zegt Peter.
 3. Geen mondmaskers of afstand houden op Labadoux Zomert: “Genieten in één grote veilige bubbel”
  Ingelmunster

  Geen mondmas­kers of afstand houden op Labadoux Zomert: “Genieten in één grote veilige bubbel”

  Pukkelpop mag dan onherroepelijk geschrapt zijn, dat betekent niet dat andere festivals de handdoek in de ring gooien. Zo zal Labadoux Zomert op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus wél doorgaan, zonder mondmaskers en social distancing. Een Covid Safe Ticket of negatieve PCR-test volstaan als bewijs om binnen te mogen. De organisatie overweegt nog of het sneltesten aan de ingang zal toelaten.