Peter Bruneel en Heidi Huys
Volledig scherm
Peter Bruneel en Heidi Huys © Maxime Petit

Tieltenaar die in Frankrijk woont krijgt donderdag al z’n derde prik

TieltTieltenaar Peter Bruneel (48), die in Frankrijk woont en er een hotel runt, krijgt donderdag al voor de derde keer een coronavaccin toegediend. Bitter weinig Belgen doen hem dat na. Verschillende landen, zoals Israël en het Verenigd Koninkrijk bieden die derde prik nu al systematisch aan, terwijl ook Frankrijk sinds kort de eerste derde prikken zet. Ook bij ons wordt daar volop over nagedacht, al is de situatie in Frankrijk anders dan in België.

 1. Poelen in Kamgebied geruimd om zeldzame salamanders meer kansen te geven
  Tielt

  Poelen in Kamgebied geruimd om zeldzame salaman­ders meer kansen te geven

  De poelen van het Kamgebied, een stukje natuur aan de Zuiderring waar de zeldzame kamsalamander leeft, werden deze week met een kraan geruimd. Te veel modder op de bodem van de poel leidt tot zuurstofgebrek in de diepere lagen van het water. Daarom moet de poel geruimd worden. De kraanmachinist spreidde de modder over het gebied uit. Zo kunnen de larven en andere waterdiertjes die in de schep terechtkwamen uit de modder kruipen richting opgeschoonde poel. De ruiming van deze poelen werd uitgevoerd en bekostigd door Stadlandschap West-Vlaamse hart in het kader van het provinciaal actieplan ter bescherming van de kamsalamander.
 1. Familie en vrienden herdenken oud-burgemeester Gerda Mylle met wandeling langs realisaties: “We zouden graag haar naam vereeuwigd zien in het straatbeeld”
  PREMIUM
  Izegem

  Familie en vrienden herdenken oud-burgemees­ter Gerda Mylle met wandeling langs realisa­ties: “We zouden graag haar naam vereeuwigd zien in het straat­beeld”

  Vijftien maanden na haar onverwachte overlijden is de oud-burgemeester Gerda Mylle nog lang niet vergeten. Nu de coronamaatregelen het toelaten, willen haar familie en vrienden iedereen de kans geven op passende wijze afscheid te nemen. Dat gebeurt tijdens een herdenkingswandeling langs haar grootste realisaties. Haar zoon Brecht D’Artois en voormalig collega en goede vriend Dirk Van Walleghem blikken tijdens de wandeling terug op haar leven en werk.