Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Tielt zamelt opnieuw landbouwfolie en medisch afval in

De gemeente Tielt zamelt opnieuw landbouwfolie en medisch afval in. Dat zal doorgaan op maandag 13 en dinsdag 14 juli. Alle inwoners uit groot-Tielt kunnen hun landbouwfolie deponeren op een tijdelijke loszone die daarvoor speciaal wordt ingericht op de hoek van de Galgeveldstraat en de Ruiseleedsesteenweg.

 1. Tieltenaars lanceren padelgin: “Padel is in Spanje ontstaan, dus kozen we ook voor een zuiderse smaak, met toetsen van citrus”
  PREMIUM
  Tielt

  Tielte­naars lanceren padelgin: “Padel is in Spanje ontstaan, dus kozen we ook voor een zuiderse smaak, met toetsen van citrus”

  Dat padel aan een forse opmars bezig is, wist je al, maar dankzij drie ondernemende Tieltenaars heeft de populaire sport nu ook een bijhorend drankje. ‘Palet’ is het geesteskind van Jelle Belaen, Lara Bogaert en Bruno Taillieu. De ‘Vibora Gin’ is nu al te krijgen bij TC Aquila in Wingene, TC Bosterhout in Meulebeke en Padel on the Beach in Westende. “Padel is zoveel meer dan sport alleen. Ook samen na een wedstrijdje iets drinken hoort erbij.” Ondertussen dromen de initiatiefnemers al van meer.
 2. TAC-rally dan toch afgelast: “Risico op schade aan aardappelen of bloemkolen is te groot”
  Tielt

  TAC-rally dan toch afgelast: “Risico op schade aan aardappe­len of bloemkolen is te groot”

  Er zal dan toch geen TAC-rally in Tielt verreden worden dit jaar. Eerder had de organisatie laten weten dat ze richting 24 juli keek als nieuwe datum voor de hoogdag van de autosport, maar nu wordt het evenement toch nog afgelast. Het schoentje wringt vooral omdat de Tieltse landbouw in juli niet in dezelfde situatie zit als in april. “Er zijn veel problemen die samen veel gewicht in de schaal leggen. Te veel”, vat organisator Boudewijn Baertsoen het samen.