Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tielt stapt mee in groepsaankoop zonnepanelen

In West-Vlaanderen is op 19 augustus opnieuw een groepsaankoop van zonnepanelen gestart. Het initiatief komt van het Energiehuis in Oostende en wordt naast de provincie ook door de stad Tielt ondersteund.

0 reacties

 1. VELOVEILIG. Tielt is de slechtste leerling van de klas in heel Vlaanderen: 86 procent vindt het onveilig fietsen in de stad
  PREMIUM
  Tielt

  VELOVEILIG. Tielt is de slechtste leerling van de klas in heel Vlaanderen: 86 procent vindt het onveilig fietsen in de stad

  Uit de resultaten van onze VeloVeilig-rondvraag blijkt dat slechts 14 procent van de Tieltenaars het veilig fietsen vindt in zijn buurt. Dat is bitter weinig. Sterker nog, daarmee scoort Tielt het slechtst van alle steden in heel Vlaanderen. Volgens mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V) is dat niet de schuld van het stadsbestuur. “Ik roep de minister en het Agentschap Wegen en Verkeer op dringend geld vrij te maken voor Tielt.”
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.