illustratiebeeld.
Volledig scherm
illustratiebeeld. © Thinkstock

Tielt krijgt ruim 500.000 euro Vlaams geld voor nieuw stadsrandbos

tieltDe geplande ontwikkeling van een stadsrandbos in Tielt heeft een stevig duwtje in de rug gekregen van de Vlaamse overheid. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) kent aan Tielt 513.450 euro toe. Het geld zal door de stad gebruikt worden om gronden aan te kopen en te bebossen.

 1. Stef zoekt na 23 jaar overnemers voor eetcafé Au Damier: “Alles bereikt wat we wilden, tijd voor een nieuw hoofdstuk”
  Roeselare

  Stef zoekt na 23 jaar overnemers voor eetcafé Au Damier: “Alles bereikt wat we wilden, tijd voor een nieuw hoofdstuk”

  Stef Demeulemeester (51) en Els Kerckaert (53) trekken halfweg maart de deur van eetcafé Au Damier aan het Roeselaarse Stationsplein definitief achter zich dicht. Na 23 jaar is het koppel uit Zwevezele toe aan een nieuwe uitdaging, hoogstwaarschijnlijk opnieuw in de horeca. Momenteel zijn ze volop op zoek naar een overnemer. “We hopen om toch in januari opnieuw te mogen openen, zodat we in levende lijve afscheid kunnen nemen van al onze trouwe klanten”, zegt Stef.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië