Too Good To Go
Volledig scherm
© Too Good To Go

Tielt bestrijdt voedselverspilling met Too Good To Go

tieltWereldwijd wordt er elke dag veel voedsel verspild. Twee ondernemende Gentenaars brachten in 2018 het Deense idee achter Too Good To Go naar België en ondertussen maken honderden handelaars in ons land gebruik van het platform. Ook in Tielt wordt de app nu gepromoot.

 1. Brandweer gebruikt broodzakken om nieuwe mensen te vinden: “Als we niets doen, dreigt er een tekort”
  Tielt

  Brandweer gebruikt broodzak­ken om nieuwe mensen te vinden: “Als we niets doen, dreigt er een tekort”

  De brandweer van Tielt staat voor enkele grote uitdagingen. Een daarvan is de nieuwe kazerne die er aan zit te komen, een andere die om nieuwe vrijwilligers te vinden. “Samen het verschil maken voor mensen in nood, is er iets mooiers dan dat?”, vraagt postoverste Lieven Rijckaert zich af. Hij en zijn team hopen extra krachten te vinden via onder andere... een broodzakkencampagne.
 2. “Ik walg van dergelijke ongevallen”: Openbare aanklager en ex-partner slachtoffer niet mals voor thuisverpleegster na dodelijk ongeval
  PREMIUM
  Wielsbeke/Oostrozebeke/Machelen-aan-de-Leie

  “Ik walg van dergelijke ongevallen”: Openbare aanklager en ex-part­ner slachtof­fer niet mals voor thuisver­pleeg­ster na dodelijk ongeval

  “Je hebt veel geluk gehad dat je niet meteen de cel in bent gevlogen. Ik walg van zo’n ongevallen.” De openbare aanklager was donderdag op de politierechtbank in Kortrijk niet mals voor een 27-jarige thuisverpleegster uit Wielsbeke die op 5 mei 2020 langs de N357 in Wielsbeke fietser Peter Martens (42) uit Machelen-aan-de-Leie doodreed en daarna gewoon verder reed. Ze bleek ook aan het sms’en achter het stuur en had te veel gedronken.