De nieuwe tractor en de nieuwe dienstvoertuigen van de technische dienst van de Stad Tielt.
Volledig scherm
De nieuwe tractor en de nieuwe dienstvoertuigen van de technische dienst van de Stad Tielt. © Sam Vanacker

Technische dienst neemt nieuwe tractor en dienstvoertuigen in gebruik

TieltDe technische ploegen van de stad Tielt beschikken voortaan over een nieuwe tractor en drie nieuwe dienstvoertuigen.

 1. Dokter Knuffel brengt vrolijkheid op afdeling pediatrie van AZ Delta: “Via Het Clownshuis is er ook thuiszorg voorzien voor langdurig zieke kinderen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Dokter Knuffel brengt vrolijk­heid op afdeling pediatrie van AZ Delta: “Via Het Clownshuis is er ook thuiszorg voorzien voor langdurig zieke kinderen”

  AZ Delta heeft er dankzij Kloen, de Roeselaarse vzw die zich inzet voor de glimlach op het gezicht van de zieke kinderen, een heel bijzondere dokter bij. Voortaan gaat Dokter Knuffel éénmaal per maand op ronde op de afdeling pediatrie om zich te bekommeren om de knuffeldieren van de patiëntjes en hen van heel wat leuke momentjes te voorzien. In samenspraak met Het Clownshuis kan de dokter zelfs bijzondere thuiszorg voorschrijven: van bezoekjes aan huis tot in de klas van het langdurig thuisverblijvend zieke kind.
 1. Annemie (51) moet na 25 jaar buurtwinkeltje sluiten door wegenwerken: “Mijn winkel is als mijn derde kindje, waar ik te vroeg afscheid van moet nemen”
  PREMIUM
  Deinze

  Annemie (51) moet na 25 jaar buurtwin­kel­tje sluiten door wegenwer­ken: “Mijn winkel is als mijn derde kindje, waar ik te vroeg afscheid van moet nemen”

  Na 25 jaar moet Annemie Vandenheede (51) haar buurtwinkeltje Bij Mieke langs de Aaltersesteenweg in Deinze sluiten. “De gewestweg wordt minstens anderhalf jaar lang volledig afgesloten voor het verkeer tijdens wegenwerken. Tachtig procent van mijn cliënteel zijn mensen die hier passeren, dus dat overleef ik niet”, zegt Annemie, die er eind april de stekker uittrekt.
 2. RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
  PREMIUM
  Evergem

  RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”

  De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant.