De twee radiostations liggen al jaren in de clinch. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De twee radiostations liggen al jaren in de clinch. (illustratiebeeld) © thinkstock

Strijd tussen radiostations dreigt voor hof van assisen beslecht te moeten worden

Tielt/Aalter/WaregemHet Brugse parket wil twee mannen uit Tielt en Waregem voor het hof van assisen brengen op verdenking van laster. Beide verdachten werken voor Radio Caraad uit Tielt en liggen al jaren in de clinch met hun collega’s van Radio Meteor uit Aalter. De raadkamer moet zich woensdag buigen over het dossier. Het zou nog maar de vierde keer zijn sinds WO II dat een ‘drukpersmisdrijf’ in ons land voor assisen komt.

 1. Oudste West-Vlaamse vrouw overleden op zucht van 110de verjaardag: “In plaats van een verjaardagsfeest regelen we nu een begrafenis”
  PREMIUM
  Ruiselede

  Oudste West-Vlaam­se vrouw overleden op zucht van 110de verjaardag: “In plaats van een verjaar­dags­feest regelen we nu een begrafenis”

  Op 6 december zou de oudste West-Vlaamse vrouw 110 jaar worden, maar die verjaardag heeft Alina Vandewalle niet gehaald. De Ruiseleedse overleed op 24 november in haar slaap. “Spijtig dat ze haar verjaardag niet gehaald heeft, maar mama is rustig heengegaan”, zegt dochter Lieve. “Het is voor ons ook een troost dat ze dit jaar nog haar eerste achter-achterkleinkind in de armen kon houden.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.