Tibo Spiessens en Marloes De Brabandere organiseren een 24-uurs turnmarathon met Turnkring Atlas. Ook Stijn De Rammelaere van het cafetaria van De Ponte doet mee en zal 24 uur achter z’n toog staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Tibo Spiessens en Marloes De Brabandere organiseren een 24-uurs turnmarathon met Turnkring Atlas. Ook Stijn De Rammelaere van het cafetaria van De Ponte doet mee en zal 24 uur achter z’n toog staan. © Joke Couvreur

Stretchen maar: turnkring Atlas wil 24 uren non-stop turnen om gymnasten met beperking te steunen

Turnkring Atlas pakt uit met een stunt van formaat. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november gaat de club 24 uur non-stop turnen in sporthal De Ponte. 372 gymnasten zullen er in groepjes aan één stuk door trainen. “We steunen zo de G-werking van de turnkring van Vlamertinge, een heel mooi initiatief”, zegt turnster Marloes (21).

 1. Deze restaurants uit onze regio vind je in de gloednieuwe Gault&Millau gids
  Mandelstreek

  Deze restau­rants uit onze regio vind je in de gloednieu­we Gault&Millau gids

  Coronacrisis of niet, Gault&Millau hield er aan om hun nieuwe culinaire gids voor 2021 vandaag toch voor te stellen. Op die manier willen ze de sector meer dan ooit de aandacht te geven die ze verdient, en de restaurateurs en gasten een perspectief bieden op de toekomst. In de gloednieuwe gastronomische gids prijken dit jaar 16 restaurants uit de Mandelstreek. Wie wist (opnieuw) een plekje te veroveren?
 2. Directeur Petra (46) geeft ons blik achter de schermen van ‘haar’ strafinstelling: “Ik wou tonen dat gevangenissen meer zijn dan louter tralies en muren”
  PREMIUM
  Ruiselede

  Directeur Petra (46) geeft ons blik achter de schermen van ‘haar’ strafin­stel­ling: “Ik wou tonen dat gevangenis­sen meer zijn dan louter tralies en muren”

  België telt 10.500 gevangenen. 99 procent daarvan komt ooit vrij. Ze worden je collega’s, je werknemers of je buren. In het nieuwe seizoen van de gevangenisreeks ‘Ooit Vrij’ op VIER is een belangrijke rol weggelegd voor het penitentiair landbouwcentrum van Ruiselede, waar gedetineerden voorbereid worden op re-integratie in de maatschappij. “Je kunt mensen opsluiten, op water en brood zetten en de sleutel in de kast stoppen tot het einde van hun straftijd. Dat kan. Maar daar wordt niemand beter van”, zegt directrice Petra Colpaert. Een blik achter de schermen. En een unieke babbel met de gedetineerden.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?