De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Slachtoffer van partnergeweld krijgt zelf 12 maanden voorwaardelijk voor drugsverkoop

TieltEen 45-jarige vrouw uit Tielt heeft een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden gekregen voor drugsverkoop en cannabisteelt. De zaak kwam aan het licht door een geval van intrafamiliaal geweld, waarvan I.L. slachtoffer was.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Stad Deinze wil gronden gesloopt WZC op zorgsite Ter Leenen verkopen: “Uitbouw ouderenzorg in Nevele wordt onmogelijk gemaakt”
  PREMIUM
  Nevele

  Stad Deinze wil gronden gesloopt WZC op zorgsite Ter Leenen verkopen: “Uitbouw ouderen­zorg in Nevele wordt onmogelijk gemaakt”

  De site aan woonzorgcentrum Ter Leenen in Nevele (Deinze) zorgt voor commotie. De stad Deinze wil de gronden van het gesloopte woonzorgcentrum verkopen, maar dat is niet naar de zin van oppositiepartij N-VA. “De stad verkiest de verkoop aan projectontwikkelaars boven ouderenzorg in Nevele”, zegt Jan Pauwels. Volgens de stad zou de bouw van assistentiewoningen aan Ter Leenen geen efficiënt gebruik van financiële middelen zijn.
 1. Voormalige kasteelheer van Ooidonk speelt cruciale rol in Het Verhaal van Vlaanderen: “De splitsing der Nederlanden begon bij de onthoofding van de graaf van Horn”
  PREMIUM
  Deinze

  Voormalige kasteel­heer van Ooidonk speelt cruciale rol in Het Verhaal van Vlaanderen: “De splitsing der Nederlan­den begon bij de onthoof­ding van de graaf van Horn”

  De docureeks Het Verhaal Van Vlaanderen wordt door de heemkundige kring Het Land van Nevele met argusogen gevolgd. In de volgende aflevering zal Tom Waes immers vertellen over Filips van Montmorency, de graaf van Horn. Deze kasteelheer van Ooidonk en de bekendste van de Heren van Nevele werd in 1568 onthoofd op Markt van Brussel en dit zorgde voor vuurwerk in de Nederlanden. Maar wie was die graaf van Horn?
 2. Maria-Lichtmis in het Meetjesland en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoeken
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Ma­ria-Licht­mis in het Meetjes­land en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoe­ken

  Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede tot Jadeau in Lievegem: wij zochten voor jou zeven zaken uit in het Meetjesland en Deinze waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken.
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.