Het team van MNM werd compleet van hun sokken geblazen
Volledig scherm
Het team van MNM werd compleet van hun sokken geblazen © Sam Vanacker

SJI Tielt blaast jury MNM van hun sokken: “Alsof we vijf Strafste Scholen in één keer gezien hebben”

TieltHet SJI van Tielt dingt mee naar de felbegeerde titel van Strafste School van Vlaanderen en ontving woensdag de jury van radiozender MNM. De juryleden - en de lokale persmedewerkers - werden compleet van hun sokken geblazen. Sander Gillis en Laura Govaerts werden op sleeptouw genomen voor een fantastische show van 50 minuten die zich op beide campussen van de school afspeelde. “De hele tijd had ik kippenvel”, zei dj Laura na afloop.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. “Met teddybeer als ‘mondmaskermaatje’ gaat het net iets makkelijker”: leerlingen maken het beste van mondmaskerplicht vanaf 6 jaar
  Emelgem

  “Met teddybeer als ‘mondmas­ker­maatje’ gaat het net iets makkelij­ker”: leerlingen maken het beste van mondmasker­plicht vanaf 6 jaar

  De mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf 6 jaar is niet overal even rustig verlopen, maar in Prizma-basisschool Sint-Pieter in Emelgem was dat wel het geval. De tendens is duidelijk: nee, zo’n masker is niet fijn, maar kinderen en leerkrachten proberen er wel het beste van te maken. En als het moet zelfs met een teddybeer als ‘mondmaskermaatje’.