Tielt: Bjorn Moerman van basisschool De Springplank, waar in de zomer van 2020 een zomerschooltje opende.
Volledig scherm
Tielt: Bjorn Moerman van basisschool De Springplank, waar in de zomer van 2020 een zomerschooltje opende. © Sam Vanacker

SCHOLENRONDVRAAG. Directeur Bjorn Moerman (Basisschool De Springplank): “Mobiele vaccinatieteams? Die zijn zeker welkom”

TieltHet nieuwe schooljaar staat voor de deur. Hoe blikken de scholen terug op het voorbije jaar? Wat kon er beter, hoe erg is het gesteld met de leerachterstand en wat  brengt de toekomst? Wij gingen luisteren bij Bjorn Moerman van GO!-school De Springplank in Tielt.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”
  PREMIUM
  Tielt/Wingene

  Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”

  Priester Norbert Bethune (77), die in 1992 het celibaat vaarwel zei, geschorst werd door toenmalig bisschop Roger Vangheluwe en sindsdien op eigen houtje als priester bleef werken, is samen met zijn vrouw op de koffie geweest bij bisschop Lode Aerts. Aanleiding was de vijftigste verjaardag van het priesterschap van Bethune. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, zeker aangezien Bethune vroeger lijnrecht tegenover het bisdom stond.