Directeur Stefaan Debouver op de speelplaats van basisschool Het Spoor, een van de vier scholen waar tijdens een infosessie over de toekomst nagedacht wordt.
Volledig scherm
Directeur Stefaan Debouver op de speelplaats van basisschool Het Spoor, een van de vier scholen waar tijdens een infosessie over de toekomst nagedacht wordt. © RV

Scholengroep PoelbergOmmeland organiseert infosessies over toekomst vier Tieltse basisscholen

TieltScholengroep PoelbergOmmeland, die zeven scholen in de regio Tielt onder zijn vleugels heeft, organiseert volgende week infosessies om het over de toekomst van scholen Het Spoor, ‘t Nieuwland, Heilige Familie en De Vlinder te hebben. Ouders krijgen de kans om hun mening te geven.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Tielt gaat bestuurskracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”
  Tielt

  Tielt gaat bestuurs­kracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”

  Dat Tielt met buurgemeenten Pittem en Meulebeke voorzichtig aan het praten is over een eventuele fusie is al langer bekend. Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) is voorstander, maar wil niet te hard van stapel lopen. “We gaan eerst werk maken van een bestuurskrachtanalyse”, aldus de burgemeester. “Blind trouwen doen we liever niet. En trouwen voor het geld gaan we ook niet doen.”