De werkgroep achter de nieuwe volkstuintjes in Tielt.
Volledig scherm
De werkgroep achter de nieuwe volkstuintjes in Tielt. © Foto SVR

Samen tuinieren in Tannekes Tuin

TIELTDe plannen voor de aanleg van volkstuintjes in Tielt zijn rond. Je kunt nu al een perceeltje huren op de Wingensesteenweg, op een boogscheut van de Hondstraat.

 1. Sportclubs stellen verplichte CO2-meters in kleedkamers in vraag: “Praktisch niet haalbaar en nutteloos”
  PREMIUM
  Izegem / Roeselare / Tielt

  Sportclubs stellen verplichte CO2-me­ters in kleedka­mers in vraag: “Praktisch niet haalbaar en nutteloos”

  De federale overheid wil sportclubs verplichten om tegen 1 november in elke kleedkamer een CO2-meter te hangen. Het nut van de maatregel roept veel vragen op nu de vaccinatiecampagne er zo goed als op zit. Zowel sportclubs als steden en gemeentes zijn plots genoodzaakt extra investeringen te doen. “En dat voor iets dat maar korte tijd zal mee gaan”, klinkt het.
 2. Roeselare heeft de meeste sociale woningen in de Mandelstreek, Ardooie de minste: haalt uw gemeente het door Vlaanderen vastgelegde quotum tegen 2024?
  PREMIUM
  Mandelstreek

  Roeselare heeft de meeste sociale woningen in de Man­delstreek, Ardooie de minste: haalt uw gemeente het door Vlaanderen vastgeleg­de quotum tegen 2024?

  Volgens Vlaams parlementslid Maxim Veys (Vooruit) moet er dringend werk gemaakt worden van meer sociale woningen in de provincie West-Vlaanderen. Uit de cijfers die het parlementslid opvroeg bij Wonen Vlaanderen, blijkt dat 19 van de 64 West-Vlaamse gemeenten het Bindend Sociaal Objectief, of het door Vlaanderen vastgelegde aantal sociale woningen per gemeente, niet zullen halen. In de Mandelstrrek scoort Roeselare het best, maar in Ardooie is er nog werk aan de winkel. Bekijk hier hoe het in jouw gemeente gesteld is.