Tielt kreeg het heel hard te verduren tijdens de oorlogsjaren
Volledig scherm
Tielt kreeg het heel hard te verduren tijdens de oorlogsjaren © Stadsarchief Tielt

Reizende Expo ‘Duizend bommen en granaten’ landt in Huis Mulle de Terschueren

tieltDe rondreizende expo ‘Duizend bommen en granaten’, een tentoonstelling over de schade na beide wereldoorlogen, strijkt op 8 mei neer in het koetshuis van Huis Mulle de Terschueren. De collectie wordt aangevuld met enkele unieke stukken uit het Tieltse stadsarchief.

 1. WEEKENDTIPS: Snuifje cultuur in een zomerbar, nieuw biertje in de Lokaalmarkt of liever op liefdespad? Hier kan je terecht
  PREMIUM
  Kortrijk/Roeselare/Tielt

  WEEKEND­TIPS: Snuifje cultuur in een zomerbar, nieuw biertje in de Lokaal­markt of liever op liefdespad? Hier kan je terecht

  Voor het coronavirus ons land binnendrong, boden we je telkens leuke tips voor het weekend aan. De tips zijn terug nu er weer meer mag. Nog geen plannen? Onze redactie zocht vijf leuke activiteiten voor je uit. Want thuisblijven is geen optie met dit prachtig zomerweer. Van een nieuwe Kortrijkse liefdesroute tot een plantenmarkt in een parktuin in Kortrijk, een nieuw biertje op de Lokaalmarkt in Heule en nieuwe zomerbars in Roeselare en Tielt... er is voor elk wat wils.
 1. Gentse Lichterveldenaar Steven opent ‘Baraaf’ in pop-upversie: “Tot het binnen afgewerkt is, is iedereen welkom in de tuin”
  PREMIUM
  Zwevezele/Lichtervelde

  Gentse Lichtervel­de­naar Steven opent ‘Baraaf’ in pop-upversie: “Tot het binnen afgewerkt is, is iedereen welkom in de tuin”

  Zwevezele krijgt er met ‘Baraaf’ een café bij. Het pand wordt nog volop gerenoveerd, maar in de tuin van de voormalige Taverne Hapkin, kun je al terecht in een pop-upzomerbar. Voor Steven Houttekier, de vriend van Madelon Vanzieleghem van Den Gouden Appel in Lichtervelde, begint daarmee een nieuw hoofdstuk. “Een kinderwens hebben we niet, maar met Den Appel en Baraaf hebben we nu toch al twee kindjes. Allemaal door corona.”