Deze meisjes drinken rustig een flesje frisdrank in stadspark Mulle de Terschueren. Sinds het alcoholverbod komen er weer meer mensen naar het park.
Volledig scherm
Deze meisjes drinken rustig een flesje frisdrank in stadspark Mulle de Terschueren. Sinds het alcoholverbod komen er weer meer mensen naar het park. © Foto JBOR

Overlast 'Carapilsbende' onder controle

TIELTZes maanden na de invoering van het alcoholverbod in stadspark Mulle de Terschueren is de overlast bedwongen die de 'Carapilsbende' veroorzaakte. Volgens de politie is het aantal klachten sterk gedaald en durven de Tieltenaars opnieuw een bezoekje brengen aan het park. "Het verbod geldt nog tot eind dit jaar, maar we zijn voorstander van een verlenging", klinkt het bij de politie.

 1. Onzekere festivalzomer: Wat met Europafeesten, Melkrock en Supervision in Tielt?
  Tielt

  Onzekere festivalzo­mer: Wat met Europafees­ten, Melkrock en Supervisi­on in Tielt?

  Kunnen we deze zomer met een pintje in de hand ergens voor een podium staan of niet? Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) liet donderdag in het Vlaams Parlement weten dat daar midden maart duidelijkheid over komt. Wij gingen al eens luisteren bij de organisatie van de drie grootste festivals in Tielt. Overal is de wil er wel, maar tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren in de weg. Zo moet dancefestival Supervision zelfs op zoek naar een nieuwe locatie.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Kleinzoon Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Kleinzoon Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"