Woensdag kort voor de middag belandde een personenwagen op z'n dak na een ongeval op het kruispunt. Gewonden vielen er gelukkig niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Woensdag kort voor de middag belandde een personenwagen op z'n dak na een ongeval op het kruispunt. Gewonden vielen er gelukkig niet. © RV

Opnieuw ongeval op kruispunt Europalaan en Sint-Janstraat, buurt hoopt op ingrepen: “Hetzelfde scenario blijft zich hier maandelijks herhalen”

TieltOp het kruispunt van de Europalaan, de Pontweg en de Sint-Janstraat gebeurde woensdagmiddag een ongeval met twee personenwagens. Een van de wagens belandde op z’n dak, maar er vielen geen gewonden. Het toeval wil dat oppositieraadslid Simon Bekaert net voor het zomerverlof tot twee keer toe pleitte voor meer veiligheid op dat kruispunt. Mobiliteitsschepen Vincent Byttebier bevestigt dat het om een gevoelig punt gaat.

  1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
    Independer

    Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

    Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.