Medewerkers van de stad aan de slag met de panelen die ook tijdens de verkiezingen gebruikt worden
Volledig scherm
Medewerkers van de stad aan de slag met de panelen die ook tijdens de verkiezingen gebruikt worden © Sam Vanacker

Opbouw vaccinatiecentrum in Europahal is gestart: vier vaccinatielijnen voor 59.000 burgers

TieltIn Tielt is woensdagochtend de inrichting gestart van het vaccinatiecentrum. Er komen in de Europahal tegen 1 februari vier vaccinatielijnen waar elk van de 59.000 volwassen inwoners van Tielt, Wingene, Pittem, Dentergem, Ruiselede, Meulebeke en Oostrozebeke de komende maanden terecht zullen kunnen. Het eerste spuitje wordt verwacht tegen 1 maart.

 1. Vanaf mei geen huisvuilophaling meer op Markt: huisvuil, PMD, papier, karton en glas moeten in ondergrondse containers
  PREMIUM
  Deinze

  Vanaf mei geen huisvuilop­ha­ling meer op Markt: huisvuil, PMD, papier, karton en glas moeten in ondergrond­se containers

  Deinze gaat vanaf mei op de Markt en in het dichte centrum ondergrondse containers plaatsen, zodat de wekelijkse huisvuilophaling van afval daar niet meer moet gebeuren. Dat gebeurt vooral om het vuile zicht van de huisvuilniszakken, PMD-zakken en stapels papier en karton uit het straatbeeld te krijgen. Bewoners die de ondergrondse containers gebruiken, zullen wel moeten betalen. “Maar niet meer dan vandaag voor hun vuilniszak”, klinkt het. Wij zochten uit hoe alles werkt.
 2. Stad koopt oud belastingkantoor: “Droomkans die we niet mochten laten schieten”
  PREMIUM
  Deinze

  Stad koopt oud belasting­kan­toor: “Droomkans die we niet mochten laten schieten”

  De stad Deinze grijpt een droomkans en koopt het oude belastingkantoor aan de Tweebruggenlaan en Brielstraat, het gebouw met de herkenbare groene daken waar nu nog het vredegerecht huist. Volgend jaar komt het gebouw vrij, en dat geeft de stad een pak kansen. “Als we het verlanglijstje zien van wat daar allemaal mogelijk is, is het gebouw eigenlijk nu al te klein”, zegt burgemeester Jan Vermeulen. Ontdek hier wat er met het gebouw kan gebeuren.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo