De overgrote meerderheid van de Tieltenaars voelt zich goed in hun stad
Volledig scherm
De overgrote meerderheid van de Tieltenaars voelt zich goed in hun stad © WMe

Op vlak van fietsvoorzieningen en groen nog ruimte voor verbetering, maar 85 procent van de Tieltenaars voelt zich wel gelukkig in hun stad

TieltUit de resultaten van de driejaarlijkse Gemeente-en Stadsmonitor blijkt dat 85 procent van de Tieltenaars zich gelukkig voelt. Ook met de tevredenheid over het onderwijs (92 procent) en de culturele aanbod (70 procent) zit het zeker goed. Op vlak van groen, fietsvoorzieningen, participatie en vertrouwen in het stadsbestuur scoort de stad minder sterk. Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) is tevreden met de resultaten, maar beseft ook dat er nog wat werk op de plank ligt.

 1. Ruiseledenaren kiezen al fietsend hun favoriete tuinen
  Ruiselede

  Ruiselede­na­ren kiezen al fietsend hun favoriete tuinen

  Ruiselede Bebloemd, de Bebloemingsactie van Tuinhier, wordt dit jaar uitgebreid met een publieksprijs. Tuinhier stelde hiervoor een fietsroute samen met langsheen het parcours een aantal tuinen die hoog scoorden in de quotering van de Bebloemingsactie tijdens de voorbije jaren. Deze verdienstelijke tuinen zullen van 1 juli en 31 augustus van op afstand te bezichtigen zijn door wie de fietsroute volgt. Wie wil kan daarbij punten toekennen. De route is op papier af te halen op het gemeentehuis, of te downloaden via www.ruiselede.be/publieksprijs-bebloeming-2021. Wie een inbreng wil doen bij het bepalen van de publieksprijs kan zijn of haar top drie van favoriete tuinen (inclusief adres) bezorgen aan het gemeentebestuur via vrijetijd@ruiselede.be of het e-loket op www.ruiselede.be. Dit ten laatste op 31 augustus.
 2. Eline (21) en Mathias (25) dopen ‘t Stil Vermoeden om tot tapasbar en tearoom ‘MaLine’: “Gerechtjes om te delen en in weekend ook uitgebreid ontbijt”
  PREMIUM
  Tielt

  Eline (21) en Mathias (25) dopen ‘t Stil Vermoeden om tot tapasbar en tearoom ‘MaLine’: “Gerechtjes om te delen en in weekend ook uitgebreid ontbijt”

  De Tieltse horeca is twee frisse gezichten rijker. Mathias Van Heyste (25) en zijn vriendin Eline Baute (21) openen op 11 augustus de deuren van tapasbar en tearoom ‘MaLine’ in de Sint-Michielstraat. “We dromen al langer van een eigen horecazaak, maar door corona is alles in een stroomversnelling gekomen”, vertelt het jonge koppel.
 1. Bijensafari doet je de natuur achter je deur ontdekken
  Wingene

  Bijensafa­ri doet je de natuur achter je deur ontdekken

  Benieuwd welke bijen zich thuis voelen in Wingene? Of wil je gewoon meer weten over deze nuttige bestuivers? Ga dan op zaterdag 31 juli mee op bijensafari, een organisatie van Stadlandschap West-Vlaamse hart, Natuurpunt Studie en de gemeente Wingene. Jens D’Haeseleer en Katrien Geurts nemen je mee langs verschillende bijvriendelijke plekken. Onderweg kom je alles te weten over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho’s en huisvrouwen. Als je wilt, kan je ook zelf bijen en hommels vangen en je krijgt uitleg van een echte bijenspecialist.
 2. Natuurpunt organiseert avondwandeling door Vagevuurbossen
  Wingene

  Natuurpunt organi­seert avondwande­ling door Vagevuur­bos­sen

  Natuurpunt De Torenvalk organiseert op donderdag 29 juli een zomerse wandeling door de Vagevuurbossen. Men neemt de deelnemers mee langs aarden wegen, bosrijke hoekjes, imposante dreven en kleine stukjes heide. Tijdens de tocht van zo’n zes à zeven kilometer wordt er op een drietal plaatsen een interessant weetje of een mooie anekdote verteld. Alle deelnemers wordt gevraagd een mondmasker bij te hebben en dat te dragen als de afstand van 1,5 meter niet kan worden gegarandeerd. Deelnemen is gratis voor leden van Natuurpunt en kinderen jonger dan 7 jaar, niet-leden betalen 2 euro. Punt van afspraak is het Rode Kruis Opvangcentrum langs de Boskapeldreef 6. Iedereen is er welkom vanaf 18.45 uur, om 19 uur start de wandeling.