Tielts mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V): "We vragen wat geduld van de Tieltenaars, maar ik ben ervan overtuigd dat we van Tielt een aangenamere plek zullen maken om te fietsen"
Volledig scherm
PREMIUM
Tielts mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V): "We vragen wat geduld van de Tieltenaars, maar ik ben ervan overtuigd dat we van Tielt een aangenamere plek zullen maken om te fietsen" © Sam Vanacker

Op deze zeven plekken in Tielt fietst u liever niet: “Veiligheid verhogen kost tijd, maar achter de schermen wordt hard gewerkt”

TieltHet stadsbestuur maakte in het begin van deze legislatuur een absolute prioriteit van fietsveiligheid in Tielt. Ondertussen zijn er veel kleine ingrepen gebeurd, maar er is volgens onze lezers nog veel werk aan de winkel. We legden de heetste hangijzers voor aan schepen Vincent Byttebier (CD&V), die volop werkt aan een nieuw mobiliteitsplan voor de stad.  Van een fietsbrug over de Ringlaan tot de herinrichting van de Vierhoek, de plannen lees je in het nieuwste deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.

 1. DIRK., eerste band met drie singles in De Afrekening, heeft nieuwe plaat: “Het klinkt vreemd, maar 2020 is voor ons een fantastisch jaar geweest”
  PREMIUM
  Ingelmunster/Tielt

  DIRK., eerste band met drie singles in De Afrekening, heeft nieuwe plaat: “Het klinkt vreemd, maar 2020 is voor ons een fantas­tisch jaar geweest”

  Het is een jaar van uitersten voor Jelle Denturck (31), frontman van DIRK. De band slaagde er als eerste ooit in om met drie singles tegelijk in StuBru’s De Afrekening te staan én hun nieuwe album ‘Cracks in Common Sense’ wordt goed onthaald. Dat laatste succes kunnen ze door het virus helaas niet verzilveren in meer optredens. Maar gelukkig is er in deze tweede lockdown een blik nieuwe nummers als muzikale oplawaai. Die klinken de ene keer politiek, de andere keer weer persoonlijk, maar de kenmerkende humor van de West-Vlaamse band is nooit ver weg. “We hebben zelfs even overwogen om ons album Frimout te noemen.”
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"