Supervision, de Europafeesten en Melkrock staan ook in 2021 nog op de helling.
Volledig scherm
Supervision, de Europafeesten en Melkrock staan ook in 2021 nog op de helling. © Supervision/SVR

Onzekere festivalzomer: Wat met Europafeesten, Melkrock en Supervision in Tielt?

TieltKunnen we deze zomer met een pintje in de hand ergens voor een podium staan of niet? Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) liet donderdag in het Vlaams Parlement weten dat daar midden maart duidelijkheid over komt. Wij gingen al eens luisteren bij de organisatie van de drie grootste festivals in Tielt. Overal is de wil er wel, maar tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren in de weg. Zo moet dancefestival Supervision zelfs op zoek naar een nieuwe locatie.

 1. Meer dan 200 bezwaren tegen verkaveling Oostmolen, maar De Crem niet onder indruk: “Dat wil zeggen dat 29.800 Aalternaren voor zijn”
  PREMIUM
  Aalter

  Meer dan 200 bezwaren tegen verkave­ling Oostmolen, maar De Crem niet onder indruk: “Dat wil zeggen dat 29.800 Aalterna­ren voor zijn”

  De actiegroep ‘Red Oostmolen’ heeft meer dan 200 bezwaren verzameld en ingediend, tegen de omstreden megaverkaveling die aan Oostmolen en Houtem moet komen. De buurt wil de open ruimte er behouden en ziet de 300 huizen liever niet komen. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) is niet onder de indruk van het protest, en zegt door te willen zetten met de plannen. Wat is de stand van zaken?
 2. Tobe (19) en Mauren (30) verdedigen vrijdag de West-Vlaamse (en de Cubaanse) eer in The Voice: “Zou graag van mijn passie mijn beroep maken”
  Moorslede/Tielt

  Tobe (19) en Mauren (30) verdedigen vrijdag de West-Vlaam­se (en de Cubaanse) eer in The Voice: “Zou graag van mijn passie mijn beroep maken”

  Tobe Vandekerckhove (19) uit Tielt en Mauren Carreras Jay (30), een Cubaanse die drie jaar geleden in Moorslede terechtkwam, wagen straks hun kans in de Blind Auditions van The Voice. Het zijn de enige twee West-Vlaamse kandidaten die vrijdag aan bod komen, ook al liggen de roots van Mauren elders. “Als we in België zijn, mist mijn partner de Spaanse zon, als we in Tenerife zijn, mis ik de Belgische regen”, lacht ze.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan