Schepen Kurt Grymonprez toont de nieuwe manier van groenonderhoud: deels maaien en deels laten groeien.
Volledig scherm
Schepen Kurt Grymonprez toont de nieuwe manier van groenonderhoud: deels maaien en deels laten groeien. © Foto JBOR

"Onkruid bestrijden problematisch"

ROESELARE/IZEGEM/TIELTSteden en gemeentes mogen vanaf 1 januari 2015 geen pesticiden meer gebruiken om onkruid te bestrijden. En dat wordt een probleem, menen heel wat gemeentes. Door de warme winter en de vochtige zomer is het onkruid op heel wat plekken immers welig aan het tieren.

 1. De coronacijfers in Tielt van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Tielt van dinsdag 20 oktober

  In Tielt zijn er op één dag 31 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 144 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tielt op 699 te liggen. Omdat Tielt meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Collega’s van arbeider (30) die overleed na ongeval met composteermachine: “Het kán niet dat hij onvoorzichtig is geweest, zo was hij helemaal niet.”
  PREMIUM
  Pittem

  Collega’s van arbeider (30) die overleed na ongeval met composteer­ma­chi­ne: “Het kán niet dat hij onvoorzich­tig is geweest, zo was hij helemaal niet.”

  Waarom? Die vraag houdt David Lannoo en Laurence De Marez uit Pittem maar ook hun werknemers Frederiek en Marcin bezig sinds ze woensdag bij een arbeidsongeval hun medewerker/collega Dries Vergote (30) moesten afgeven. “We hebben met z’n allen gevochten voor hem maar konden Dries niet redden”, klinkt het. “Ons team is gebroken, Dries vervangen is onmogelijk.”