Shana Piessens (midden), samen met haar collega's Elien Van Laeken en Gilles Van Overbeke op een archieffoto van 2017 in het pand waar ze kort nadien startten met Morpho.
Volledig scherm
PREMIUM
Shana Piessens (midden), samen met haar collega's Elien Van Laeken en Gilles Van Overbeke op een archieffoto van 2017 in het pand waar ze kort nadien startten met Morpho. © Si Thu Pittellioen

Nichtjes én mekaars knuffelcontact. En toch krijgen West-Vlaamse kapsters 1.000 euro coronaboete voor experiment met twee in kapsalon

TieltOmdat de politie oordeelde dat er gewerkt werd in het kapsalon Morpho in Tielt, moet zaakvoerster Shanna Piessens (28) een boete betalen van 750 euro. Haar nicht, die ook aanwezig was in het salon, moet een derde van dat bedrag ophoesten. “Onterecht”, vindt Shanna. “Ons salon is dicht, zoals het hoort. We bereiden ons alleen voor op het moment dat we weer de deuren mogen openen.”

 1. OCMW en vzw Gabriel willen nieuwe voedselbank oprichten: “Honger is een onrecht. Vanuit die overtuiging probeer ik anderen te helpen”
  Wingene

  OCMW en vzw Gabriel willen nieuwe voedsel­bank oprichten: “Honger is een onrecht. Vanuit die overtui­ging probeer ik anderen te helpen”

  De kans is groot dat Wingene dit jaar een eigen officieel erkende voedselbank krijgt. Het OCMW van Wingene is daarover volop aan het onderhandelen met Carla Carpels en Willem Thijssen van vzw Gabriel. Die vzw maakte pas recent haar intrede in de gemeente, maar het enthousiasme over een nieuw project lijkt bij beide partijen groot. Qua locatie wordt naar De Schakel gekeken.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"