Vrijwilligers in actie in de Meikensbossen
Volledig scherm
Vrijwilligers in actie in de Meikensbossen © Natuurpunt

Natuurpunt De Torenvalk op zoek naar meer dan 200 vrijwilligers voor Dag van de Natuur

Meulebeke/Dentergem/Oostrozebeke/Wingene/Ruiselede/LichterveldeNatuurpunt De Torenvalk is op zoek naar helpende handen voor een reeks boomplantacties op 11 verschillende locaties op de 42ste Dag van de Natuur. In totaal zal er op zaterdag 27 november liefst 5 hectare extra bos aangeplant worden.

 1. Haalbaarheidsstudie gepland naar voltooiing Zuiderring
  Tielt

  Haalbaar­heids­stu­die gepland naar voltooiing Zuiderring

  Behalve het zwembad kwam donderdag ook het langverwachte mobiliteitsplan aan bod op de gemeenteraad. Het plan moet nog voorgesteld worden, maar Groen stapte vorige week al uit de meerderheid uit omdat het nog te veel ruimte open zou laten voor doorgaand zwaar verkeer. Volgens mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V) zijn er nochtans wel maatregelen gepland om de vrachtwagens te beperken, terwijl er ook op vlak van de voltooiing van de ring wat lijkt te bewegen.
 2. Nick Hollevoet (35) brengt ode aan zijn grootoom Lucien ‘Lulu’ Maes: “Hij was één van de eerste Deinzenaren die in de jaren ’50 uit de kast kwam”
  PREMIUM
  Deinze

  Nick Hollevoet (35) brengt ode aan zijn grootoom Lucien ‘Lulu’ Maes: “Hij was één van de eerste Deinzena­ren die in de jaren ’50 uit de kast kwam”

  Komiek Nick Hollevoet is terug, maar deze keer niet met grappen over Deinze en haar gestelde lichamen. Wel met de theatermonoloog Lulu, waarin hij in de huid kruipt van Lucien Maes, zijn grootoom zaliger die in de regio bekendstond als Meiske Maes. “Hij heeft zijn geaardheid nooit weggestoken, maar hij heeft er ook nooit te koop mee gelopen”, zegt Nick.