Guus Neirinck en zijn vader Bert bij een van de broedmachines van Schobbejaks Hoogte. Met wat geluk kunnen bezoekers zondag kuikentjes geboren zien worden.
Volledig scherm
Guus Neirinck en zijn vader Bert bij een van de broedmachines van Schobbejaks Hoogte. Met wat geluk kunnen bezoekers zondag kuikentjes geboren zien worden. © Schobbejaks Hoogte

“Met wat geluk komen de eieren uit voor de ogen van de bezoekers”: struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte doet weer mee aan Open Bedrijvendag

AarseleStruisvogelkuikentjes geboren zien worden of in primeur eens proeven van een struisvogelkroketje? Dan moet je op Open Bedrijvendag bij Schobbejaks Hoogte in Aarsele zijn. Met duizend volwassen vogels en vijfduizend eieren per jaar is het familiebedrijf een van de grootste struisvogelboerderijen van Europa.

  1. Veel volk in Ruiseleedse stembureaus voor referendum over fusie met Wingene: “Veel ongenoegen over de manier waarop de fusie opgelegd werd”
    Ruiselede

    Veel volk in Ruiseleed­se stembu­reaus voor referendum over fusie met Wingene: “Veel ongenoegen over de manier waarop de fusie opgelegd werd”

    Vandaag mogen alle stemgerechtigde Ruiseledenaars hun stem laten horen over de nakende fusie met Wingene. Bij de vrijblijvende volksraadpleging, die er kwam op initiatief van twee burgers, dient geantwoord te worden op de vraag ‘Moet Ruiselede op 1 januari 2025 fuseren met Wingene’. Zal de opkomst hoog genoeg zijn om een geldig referendum op te leveren? Aan de sporthal daagde zondagochtend alvast heel wat volk op.