Performers Hester van Hasselt en Esther Snelder in The Exact position of Things.
Volledig scherm
Performers Hester van Hasselt en Esther Snelder in The Exact position of Things. © Nicole Beutler Projects/Theater Malpertuis

Malpertuis strikt Belgische première van Nederlandse choreografe

In theater Malpertuis is er vrijdag de Belgische première van ‘The Exact Position of Things’ van de bekende Nederlandse choreografe Nicole Beutler. Het gaat om een remake van een voorstelling uit 2005 naar aanleiding van het tiende jubileum van haar dansgezelschap.

0 reacties

  1. Victor (2,5) getroffen door herseninfarct, ouders Emily (28) en Andres (29) starten actie voor staprobot: “We willen ons zoontje met zijn tweelingbroertje Henri zien ravotten”
    PREMIUM
    Izegem

    Victor (2,5) getroffen door hersenin­farct, ouders Emily (28) en Andres (29) starten actie voor staprobot: “We willen ons zoontje met zijn tweeling­broer­tje Henri zien ravotten”

    Dolblij waren Emily Rooryck (28) en haar vriend Andres (29) uit Izegem toen ze in 2018 te horen kregen dat ze de ouders werden van een tweeling. Victor en Henri werden drie maanden te vroeg geboren, maar spartelden er zich wonderwel door. Maar voor Victor liep het tien dagen later toch fout. Hij liep een bacteriële infectie op en later volgden nog enkele herseninfarcten. “Met nieuwe technologie en een staprobot zouden zijn hersentjes gestimuleerd kunnen worden. Zo kan hij hopelijk ooit zijn eerste stapjes zetten”, zeggen de ouders. Maar dat kost geld. Tot 15.000 euro per jaar. Daarom hebben Emily en Andres een crowdfunding opgestart.