De Landelijke Gilde van Tielt
Volledig scherm
De Landelijke Gilde van Tielt © RV

Landbouwexpo en veeprijskamp Landelijke Gilde pakt uit met trekkertrek en miniatuurwerf

Op zondag 2 juni is de jaarlijkse Landbouwexpo en Veeprijskamp van de Landelijke Gilde aan de achttiende editie toe. Plaats van afspraak is opnieuw het terrein van NV Nemegheer in de Wakkensesteenweg in Tielt. 

 1. Elke dag 523 vrachtwagens en 3.752 auto’s op drukke schoolroute: “Hoe kunnen schoolkinderen op de fiets zich hier veilig voelen?”
  PREMIUM
  Aalter

  Elke dag 523 vrachtwa­gens en 3.752 auto’s op drukke schoolrou­te: “Hoe kunnen schoolkin­de­ren op de fiets zich hier veilig voelen?”

  De as van de Kouter en de Weibroekdreef in Aalter moet op een doorsnee schooldag 3.572 auto’s slikken en ziet ook 523 vrachtwagens en bussen passeren. Indrukwekkende cijfers voor de zowat drukste schoolroute, waar ook meer dan 600 fietsers door passeren. Groen pleit voor de inrichting van fietsstraten en eenrichtingsverkeer. “Maar als we dat doen, staat het verkeer in heel het centrum simpelweg stil. Niet de bedoeling”, klinkt het bij het bestuur.
 1. Midwest lanceert knuffelcampagne om op blijvende noodzaak coronamaatregelen te wijzen
  Mandelstreek

  Midwest lanceert knuffelcam­pag­ne om op blijvende noodzaak coronamaat­re­ge­len te wijzen

  De gemeenten uit de Midwest-regio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) lanceren samen met Dentergem en Lendelede een communicatiecampagne om hun inwoners er op te wijzen dat het belangrijk is en blijft om de coronamaatregelen na te leven, ook met de feestdagen in zicht. De coronacijfers evolueren in de goede richting, maar het virus blijft rondwaren. “We moeten onze inspanningen volhouden om verspreiding van het virus te voorkomen. Dus moeten we onze knuffels tijdens de schaarse momenten waarop we elkaar wel kunnen vastpakken 100% de moeite waard maken”, aldus Kurt Windels (De Brug), burgemeester van Ingelmunster. De zogenaamde knuffelcampagne is een visuele campagne met beelden van reclamebureau ViaVictor die via verschillende kanalen wordt verspreid en een zoveelste gezamenlijke actie van de regio Midwest in de strijd tegen Covid-19. “Deze knuffelcampagne samen uitwerken, versterkt de zichtbaarheid. In alle gemeenten van de regio komt dezelfde boodschap. Dat is een krachtig signaal en ondersteunt de inspanningen van de bevolking”, besluit Midwest-voorzitter en Roeselaars voorzitter Kris Declercq (CD&V).
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!