De KSA van Tielt verzamelt donderdag om 8.30 uur aan het station om te vertrekken op kamp. Niet naar Durbuy, wel naar Loppem. (de foto toont een eerder vertrekmoment naar de Joepie-dag van de KSA)
Volledig scherm
De KSA van Tielt verzamelt donderdag om 8.30 uur aan het station om te vertrekken op kamp. Niet naar Durbuy, wel naar Loppem. (de foto toont een eerder vertrekmoment naar de Joepie-dag van de KSA) © MD Photography

KSA Tielt ruilt gepland tentenkamp aan de Ourthe op het laatste nippertje in voor weide in Loppem: “We gaan de vrachtwagen kunnen vullen met een gerust hart”

TieltDe KSA van Tielt vertrekt morgen donderdag op tentenkamp. Niet met de trein naar Durbuy, zoals oorspronkelijk gepland, maar wel naar een weide in Loppem. “Onze oorspronkelijke kampplaats ligt aan de oevers van de Ourthe. Volgens de boer staat alles daar onder water.”

 1. Scouts Gulden Vlies laat groep vroeger naar huis vertrekken: “Riviertje hier is precies de Splash van Bellewaerde”
  Kortrijk

  Scouts Gulden Vlies laat groep vroeger naar huis vertrekken: “Riviertje hier is precies de Splash van Bellewaer­de”

  Niet enkel Scouts en Gidsen Groeninge Kortrijk evacueert een groep, door de hevige regenval op kamp in de Ardennen. Ook bij Scouts Gulden Vlies grijpen ze in door 31 leden van de ‘givers’ een dagje vroeger naar huis te laten gaan. “Het riviertje naast onze kampplaats doet nu eerder aan de woeste rivier Splash in het pretpark Bellewaerde denken”, zegt Thomas Marrecau van de ‘givers’.
 2. Scouts Bergrakkers worden onderweg naar kampplaats teruggestuurd: “Maar in extremis toch goed nieuws voor onze honderd leden”
  PREMIUM
  Tienen

  Scouts Bergrak­kers worden onderweg naar kampplaats terugge­stuurd: “Maar in extremis toch goed nieuws voor onze honderd leden”

  Een kamp dat letterlijk in het water valt: helaas ontsnapte ook Scouts Bergrakkers uit Tienen er niet aan. Nog tijdens hun rit naar de kampplaats in het Luikse Jalhay kregen ze een telefoontje met de melding dat ze maar best weer rechtsomkeer konden maken wegens het noodweer. Streep door het geplande plezier van zowat honderd leden? Daar leek het even op, tot de leiding liet zien wat je met snel schakelen kan bereiken.
 1. Kampplaats van scouts onder water na noodweer: 12 uur later is er al 3.000 euro ingezameld voor nieuwe legertent
  Wilrijk

  Kampplaats van scouts onder water na noodweer: 12 uur later is er al 3.000 euro ingezameld voor nieuwe legertent

  De leiding van scoutsgroep Unité Royale Prince Baudouin uit Wilrijk kreeg deze week te maken met hevige regenval op hun kampplaats. Door het noodweer stroomde het water van de rivier over hun kampterrein in Noord-Frankrijk. Een grote tent en heel wat materiaal geraakten beschadigd. Daarvoor zamelde de leiding 3.000 euro in met een korte maar succesvolle crowdfunding.