Pieter Baesen en 'mister Monopoly' met de speldoos van Monopoly Tielt.
Volledig scherm
Pieter Baesen en 'mister Monopoly' met de speldoos van Monopoly Tielt. © Sam Vanacker

Koop eens de Hallentoren of Huis Mulle de Terschueren: ook Tielt krijgt nu eigen versie van Monopoly

TieltEen hotel bouwen in de Kortrijkstraat of de Hallentoren kopen? Het kan straks, want Tielt krijgt dit najaar een eigen versie van het gezelschapsspel Monopoly. Tieltenaars mogen het laatste spelvakje zelf invullen door te stemmen voor hun favoriete vereniging. Drijvende kracht is Pieter Baesen van Wouters Kwaliteitsvis. De opbrengst gaat naar de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis.

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.