De studenten van het zevende jaar Haarstilist van het SJI in Tielt lanceren de mini-onderneming Tsalon.
Volledig scherm
De studenten van het zevende jaar Haarstilist van het SJI in Tielt lanceren de mini-onderneming Tsalon. © Sam Vanacker

Kappersstudenten Sint-Jozefsinstituut lanceren mini-onderneming Tsalon

TieltZestien leerlingen van het zevende jaar haarstilist van het Sint-Jozefsinstituut starten met een eigen kapsalon onder de naam Tsalon. Vanaf 20 oktober kan iedereen bij hen terecht voor een nieuwe coupe.

 1. Binnenspeeltuin Kids Adventure moet dicht, maar moest dat op HLN lezen: “Alle begrip, maar niet voor de manier waarop”
  PREMIUM
  Deinze

  Binnen­speel­tuin Kids Adventure moet dicht, maar moest dat op HLN lezen: “Alle begrip, maar niet voor de manier waarop”

  Alles stond klaar voor een leuke speelnamiddag, met mondmaskers voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar binnenspeeltuin Kids Adventure in Deinze vernam zaterdagvoormiddag dat de zaak alsnog gesloten moest blijven. “Wij hebben dat zelf op HLN moeten lezen, want niemand wist blijkbaar van iets. Zoiets kan toch niet?”, klinkt het daar. Momenteel is het onzekerheid troef.
 2. Oppositie neemt nieuwe boombelasting op de korrel: “Belasting schiet doel voorbij”
  Tielt

  Oppositie neemt nieuwe boombelas­ting op de korrel: “Belasting schiet doel voorbij”

  De gemeenteraad keurde afgelopen donderdag de nieuwe boombelasting goed, waarbij iedereen die een boom wil vellen of rooien daar vanaf 2022 een belasting voor dient te betalen, tenzij er nieuwe bomen in de plaats aangeplant worden. Volgens de oppositie wekt het nieuwe belastingreglement de indruk dat iedereen mag kappen wat hij wil, zolang er maar betaald wordt. Schepen Roos Tack (CD&V) ging daar tegen in.