Joran Delbaere samen met premier Alexander De Croo
Volledig scherm
Joran Delbaere samen met premier Alexander De Croo © RV

Joran Delbaere gehuldigd als vijfde beste slager van België

TieltSlager Joran Delbaere (25) werd maandagavond gehuldigd in het Brusselse Egmontpaleis naar aanleiding van de Meesterschapswedstrijd voor slagers. De jonge Tieltse slager is de vijfde Beste Slager van het land en kreeg een medaille van premier Alexander De Croo.

  1. Wingene en Ruiselede lanceren gezamenlijke fusiewebsite, volksraadpleging niet aan de orde: “Bij de bewoners zijn de meningen verdeeld over de beste partner, dus we moesten sowieso een keuze maken”
    Ruiselede/Wingene

    Wingene en Ruiselede lanceren gezamenlij­ke fusiewebsi­te, volksraad­ple­ging niet aan de orde: “Bij de bewoners zijn de meningen verdeeld over de beste partner, dus we moesten sowieso een keuze maken”

    Wingene en Ruiselede, die vanaf 2025 als één gemeente door het leven gaan, hebben een gezamenlijke fusiewebsite klaar. Daarnaast krijgt iedereen binnenkort ook een eerste fusiekrantje in de bus. Een volksraadpleging, iets waar de oppositie in beide gemeenten voor pleit, is volgens de twee burgemeesters niet aan de orde. “Een referendum beperkt zich tot een ja/nee-vraag”, aldus Greet De Roo. “We kiezen liever voor andere participatiemanieren die meer ruimte laten voor nuance en debat.”