De kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis heeft er een troef bij. Heavenly (7) mocht als eerste het wagentje testen.
Volledig scherm
De kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis heeft er een troef bij. Heavenly (7) mocht als eerste het wagentje testen. © Sam Vanacker

Jonge patiëntjes Sint-Andriesziekenhuis rijden voortaan in stijl

TieltDe kinderen in het Sint-Andriesziekenhuis kunnen voortaan met een elektrische mini-Tesla door de gang van de afdeling pediatrie rijden. Het wagentje is een geschenk van de dames van serviceclub Lions Club Gent Centinelle.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 3. Lieve vindt geknipte overneemster voor koffiehuis Castelly: “Pijn dat ik het moet loslaten, maar tegelijk een enorme geruststelling dat het Emma is”
  PREMIUM

  Lieve vindt geknipte overneem­ster voor koffiehuis Castelly: “Pijn dat ik het moet loslaten, maar tegelijk een enorme geruststel­ling dat het Emma is”

  Thee-en koffiehuis Castelly in de Tieltstraat krijgt vanaf 1 mei een nieuwe uitbaatster. Emma Buyck (25) neemt de fakkel over van Lieve Lavens (46), die aan longkanker lijdt en daardoor haar droom noodgedwongen moest loslaten. Maar Lieve is er zeker van dat Castelly in goede handen is. “Het voelt alsof Emma en ik elkaar al twintig jaar kennen.” We gingen met de twee dames praten over hun passie.
  Pittem