Johan Baele van 't Pompierke in Tielt kijkt hard uit naar de heropening: "De mensen terug zien lachen. Dat zal me het meest plezier doen".
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Baele van 't Pompierke in Tielt kijkt hard uit naar de heropening: "De mensen terug zien lachen. Dat zal me het meest plezier doen". © Vanacker

Johan Baele van ‘t Pompierke ruilt de postzak weer in voor de tapkraan: “De mensen opnieuw zien lachen. Daar kijk ik het meest naar uit”

TieltDe Grote Heropening nadert met rasse schreden en met HLN gaan we elke dag luisteren hoe de horeca-uitbaters de voorbije periode beleefd hebben. Vandaag praten we met Johan Baele (45) van café ‘t Pompierke in Tielt. Hij ging vorig najaar aan de slag bij de post. “Je kunt je café geen twee keer na elkaar schilderen en hele dagen binnen blijven is niks voor mij. Al was ik toch blij dat ik mijn postzak opnieuw aan de haak kon hangen.” Al het nieuws over de heropening van terrassen in onze streek kan je hier lezen.

  1. Tieltse moslims onder dak in vroegere showroom De Deurwaerder Hout: “Overgangsfase in afwachting van een eigen moskee”
    Tielt

    Tieltse moslims onder dak in vroegere showroom De Deurwaer­der Hout: “Overgangs­fa­se in afwachting van een eigen moskee”

    Vzw Ihsan, die droomt van een eigen moskee voor de moslims uit Tielt en omstreken, heeft onderdak gevonden. Ze huren de vroegere showroom van De Deurwaerder Hout langs de Kasteelstraat waar ze hun educatieve activiteiten, waaronder lessen Arabisch, en dienstverlening onderbrengen. Erediensten worden er niet georganiseerd. “Deze locatie is niet geschikt als moskee. Maar we zamelden al meer dan 20.000 euro in en willen zo snel mogelijk zelf een moskee bouwen”, aldus voorzitter Aziz Michmich.