Onder meer in 2010 was Tielt gaststad voor het internationale jeugdkamp. Tientallen jongeren uit Szamotuly, Brignoles, Gross-Gerau en Bruneck zakten toen af naar de Europastad.
Volledig scherm
Onder meer in 2010 was Tielt gaststad voor het internationale jeugdkamp. Tientallen jongeren uit Szamotuly, Brignoles, Gross-Gerau en Bruneck zakten toen af naar de Europastad. © archief JVK

Jeugdkampen met zustersteden met uitsterven bedreigd: “We herbekijken formule”

TieltDe internationale jeugdkampen die jaarlijks door de stad Tielt en haar jumelagesteden georganiseerd worden, zijn met uitsterven bedreigd. Volgens jeugdschepen Pascale Baert (Iedereen Tielt) is de interesse van jongeren de voorbije jaren zodanig gedaald dat de formule herbekeken moet worden.

 1. Vriend (29) van overleden Stefanie nog steeds in de cel na ongeval in september, parket onderzoekt de feiten
  Gent/Deinze/Tielt

  Vriend (29) van overleden Stefanie nog steeds in de cel na ongeval in september, parket onderzoekt de feiten

  In de Noordhoutstraat in Drongen deed zich op 24 september een vreselijk ongeval voor. De 25-jarige Stefanie Verstappen uit Tielt was samen met haar vriend Clint V. (29) uit Deinze op weg naar haar werk toen ze met hun wagen in de gracht belandden. Stefanie werd uit de auto geslingerd en overleefde het ongeluk niet. Haar vriend was onder invloed van drank en drugs, reed te snel en had geen geldig rijbewijs. Hij werd aangehouden op verdenking van onopzettelijke doodslag en zit nog steeds vast.
 1. LEKKER LOKAAL: Zeeduivel van hotel-restaurant Shamrock
  PREMIUM
  Tielt

  LEKKER LOKAAL: Zeeduivel van ho­tel-restaurant Shamrock

  Hotel-restaurant Shamrock is sinds 1972 een van dé monumenten van de Tieltse horeca. Shamrock telt sinds de uitbreiding in 2019 niet alleen 51 hotelkamers, maar huisvest ook feestzalen, een wijn- en tapasbar en een eigen restaurant. Door corona staan de activiteiten op een laag pitje, al werkten zaakvoerders Jochen Heytens en Annelies Vlaemynck een afhaaldienst uit. Lees hier meer over onze andere restaurantrecensies.
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen